Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Maskavas Spartak cer celt hokeja halli pēc Arēnas Rīga parauga

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Maskavas Spartak savu jauno halli cer celt pēc Arēna Rīga parauga un cīņā par tās būvniecību vadībā atrodas uzņēmums, kas cēla Rīgas arēnu, intervijā aģentūrai R-Sport pastāstījis Spartak komandas direktoru padomes pārstāvis Sergejs Mendeļejevs.

Spartak komanda savas KHL mājas spēles aizvada Sokoļniki hallē, kas ir viena no vecākajām līgā. Turklāt pagājušajā vasarā KHL inspekcijā secināja, ka Sokoļniki arēna pašlaik neatbilst tehniskā reglamenta prasībām.

Kaut Spartak joprojām turpina spēlēt vecajā arēnā, tā aktīvi sākusi meklēt iespējas, kā uzbūvēt jaunu. Pagaidām gan vēl ir daudz neskaidrību, turklāt nav pat zināms, kur tieši halle tiks celta. "Mums ir konkrēti jaunās arēnas būvniecības plāni. Līderos pašlaik ir kompānija, kas cēla Arēnu Rīga," izteicies Mendeļejevs. "Projekts tiks nedaudz izmainīts, tomēr ietilpība jaunajai hallei būtu aptuveni tikpat liela kā Arēnai Rīga - 10 500 vietas."

Celtnieki solījuši, ka halles būvniecība ilgtu 18 mēnešus. "Nepieciešams saprast, ka Maskavā ir lielākā noslogotība uz zemes. Līdz ar to mums jāsaprot, kur tieši būvēt sporta pili," stāstīja Spartak komandas pārstāvis, stāstot, ka tieši tas sagādā lielākas problēmas par finansiālajiem jautājumiem.

Daudzfunkcionālā halle Arēnu Rīga, kas tika atklāta 2006.gadā pirms pasaules čempionāta hokejā, cēla Latvijas būvfirma Merks. Toreiz halles projektēšanai un būvniecībai, kā arī pieguļošā 5,9 hektāru zemesgabala privatizācijai tika iztērēti aptuveni 16 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi