Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Merzļikins sevi lieliski parāda Blue Jackets vārtos mačā pret Rangers

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins piektdien pirmo reizi stājās Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas Blue Jackets vārtos, izcīnot uzvaru kluba jauno talantu spēlē pret Ņujorkas Rangers komandu. Merzļikins šogad pasaules čempionāta laikā parakstīja līgumu ar Blue Jackets, bet piektdien viņam bija pirmā iespēja sevi pierādīt laukumā, spēkojoties pret Rangers komandas jaunajiem talantiem. Latvietis atvairīja 29 no 31 pretinieku metiena, Blue Jackets izcīnot uzvaru ar rezultātu 6:2.

Latvijas hokejists sevi lieliski pieteica jau spēles piektajā minūtē, kad Rangers spēlētājs nonāca situācijā viens pret Merzļikinu. Latvietis, veicot akrobātisku kustību, ripu notvēra. Pirmā perioda izskaņā Latvijas vārtsargam gan nācās kapitulēt, bet otros vārtus viņš ielaida vien pašās mača beigās.

Gandarīts par uzvaru bija arī pats Merzļikins.

"Esmu priecīgs, jo izdevās gūt pirmo panākumu NHL spēlē, kas gan nav īsti uzskatāma par NHL spēli," smejoties teica vārtsargs. "Ir citāda sajūta uzvilkt NHL komandas kreklu - biju nedaudz satraucies. Esmu tikai cilvēks, tāpēc tas ir normāli."

"Neesmu apmierināts ar ielaistajiem vārtiem, tomēr labi, ka viss notika tieši tā. Man ir daudz jautājumu vārtsargu trenerim Menijam Legasijam. Ar nepacietību gaidu rītdienu, kad satikšu viņu, jo tad varēsim pārrunāt spēli un izanalizēt video. Kopumā uzskatu, ka spēle bija gana laba," par aizvadīto maču teica Merzļikins, paužot vēlmi sastrādāties ar leģendāro NHL vārtsargu.

Blue Jackets patlaban aizvada nelielu turnīru, kurā piedalās vairākas citas NHL vienības, lai pārbaudītu savas tuvākās rezerves. Nākamā spēle Merzļikina komandai paredzēta sestdien, kad jāspēkojas ar Minesotas Wild. Tikmēr pirmā oficiālā pārbaudes spēle Kolumbusas komandai paredzēta 17. septembrī, kad pretiniekos spēlēs Zemgusa Girgensona pārstāvētā Bufalo Sabres.

Citā mačā laukumā devās arī Pitsburgas Penguins sistēmā esošais Renārs Krastenbergs.

Penguins ar rezultātu 3:4 piekāpās Bostonas Bruins, pēdējos vārtus ielaižot mazāk nekā divas sekundes līdz spēles beigām. Latvietis maču aizvadīja ceturtajā virknējumā, bet ar rezultativitāti neizcēlās. Šajā klubā aizvadītajā sezonā vietu izkaroja cits Latvijas hokejists Teodors Bļugers, kurš šovasar parakstīja pilnvērtīgu līgumu, tādējādi viņam jauno talantu nometnēs un pārbaudes spēlēs nav jāpiedalās.

Tāpat pārbaudes turnīrā piedalās arī Kristiāna Rubīna pārstāvētā Toronto Maple Leafs, kas ar 6:2 pārspēja Sentluisas Blues. Rubīns spēlēja otrajā maiņā, tomēr arī viņš ar rezultatīvām darbībām neizcēlās.

Savukārt Floridas Panthers šogad neplāno pārbaudīt savus talantus, bet drīzumā uzsāks treniņnometni, kurā būs arī uzbrucējs Rodrigo Ābols. Spēlētājs lieliski uzsāka maijā notikušo pasaules čempionātu Latvijas izlases rindās, tomēr jau otrajā spēlē salauza pirkstu. Gūtā trauma gan neliedza viņam vēlāk parakstīt debitanta līgumu ar Panthers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi