Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Miris 11 sezonas NHL aizvadījušais aizsargs Zalapskis

Otrdien 49 gadu vecumā mūžībā aizgājis aizsargs Zerlijs Benets Zalapskis, kurš 1986.gadā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā tika izraudzīts ar augsto ceturto numuru un planētā spēcīgākajā līgā aizvadīja 11 sezonas, vēsta NHL.

Kā vēsta Globalnews.ca, Zalapskis infekcijas dēļ oktobrī tika ievietots slimnīcā, bet pāris mēnešus pēc došanās mājās miris no slimības komplikācijām.

Zalapskis NHL debitēja 1987.gadā Pitsburgas Penguins sastāvā un nākamajā sezonā iekļuva debitantu simboliskajā pieciniekā, jo savā pirmajā gadā NHL viņš aizvadīja mazāk par 25 mačiem.

NHL karjeras laikā viņš pārstāvēja arī Hārtfordas Whalers (tagad - Karolīnas Hurricanes), Kalgari Flames, Monreālas Canadiens un Filadelfijas Flyers vienības.

Planētā spēcīgākajā līgā Zalapskis aizvadīja 637 mačus, kuros guva 99 vārtus, veica 285 rezultatīvas piespēles un nopelnīja 684 soda minūtes. Zalapskis 1993.gadā piedalījās NHL visu zvaigžņu spēlē.

NHL pēdējo maču viņš aizvadīja 1999./2000.gada sezonā, bet karjerai punktu lika desmit gadus vēlāk, pārstāvot Lausanne vienību, kas tobrīd spēlēja Šveices pēc spēka otrajā līgā.

Zalapskis 1988.gadā Kanādas izlases sastāvā piedalījās Kalgari olimpiskajās spēlēs, kur savu skatītāju priekšā kanādieši samierinājās ar ceturto vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi