Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nolana likteņa lemšanu atliek līdz augustam

Lēmuma pieņemšana par Teda Nolana nākotni Latvijas hokeja izlases galvgalī atlika uz augustu, trešdien lēma Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde. 

Iepriekš federācijas prezidents Kirovs Lipmans publiski izteica gatavību piedāvāt Nolanam mazāku atalgojumu, nepaužot pārliecību, ka kanādiešu speciālists ir pelnījis saglabāt savu vietu treneru korpusa galvgalī. 

Par pagājušo pasaules čempionātu LHF valdei trešdien atskaitījās Latvijas izlases treneris Artūrs Irbe un LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks. Valde tika informēta, ka kopš sezonas sākuma dažādos turnīros un pārbaudes spēlēs izlases rindās tika iesaistīti 44 spēlētāji, no kuriem tika izveidota komanda pasaules čempionātam. Baldonieks atzina, ka, neskatoties uz to, ka komandā bija četri debitanti, nospēlēts ir cienīgi. 

"Kaut arī zaudējām pirmās spēles, turnīrā kopumā nospēlējām cienīgi. Labi nospēlēja pirmā maiņa. Debitanti Kristers Gudļevskis un Zemgus Girgensons deva lielu ieguldījumu un nepievīla. Jāatzīmē, ka kolektīvs pēc zaudētās spēles pret Austriju kļuva ciešāks un saliedētāks," izteicies Baldonieks. 

Latvijas izlases treneris Irbe savu atskaiti sāka ar pateikšanas LHF valdei par doto uzticību piedalīties izlases darbā. Viņš atzina, ka, neskaitot traumētos spēlētājus, nebija problēmas sagatavošanās posmā. 

"No LHF puses tika nodrošināti visi apstākļi, lai sagatavotos pasaules čempionātam. Turnīrā spēlēja visi tie hokejisti, kuri patiešām vēlējās spēlēt un pārstāvēt valsti. Čempionāta laikā visi spēlētāji progresēja, komandā tika izveidota identitāte. Mums bija otrā jaunākā komanda, kurai vēl ir kur augt," sacīja Irbe. 

LHF valde, uzklausot atskaites, vienbalsīgi atzina, ka pirms čempionāta valdes izvirzītais uzdevums - iekļūt labāko astoņu komandu pulkā - netika izpildīts. LHF valde pieņēma lēmumu Latvijas hokeja izlases treneru sastāva apstiprināšanu atlikt uz nākamo valdes sēdi, kas notiks augustā. 

Kā ziņots, Latvijas izlase šī gada pasaules čempionātu sāka neveiksmīgi, tomēr noslēgumā spēja izcīnīt 11.vietu kopējā ieskaitē. 

2014.gada pasaules čempionāts no 9. līdz 25.maijam risināsies Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. 

Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs Latvija spēlēs vienā grupā ar abām šī gada pasaules čempionāta finālistēm Zviedriju un Šveici, kā arī Čehiju. Olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi