Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

PČ hokejā Rīgā rīkos LHF izveidota SIA - Hokeja akadēmija

Latvijas Hokeja federācija (LHF) cer, ka tās izveidotā SIA Hokeja akadēmija, kas rīkos 2021.gada pasaules hokeja čempionātu, savu darbu turpinās arī pēc čempionāta, trešdien preses konferencē pauda organizācijas pārstāvji.

Uzņēmums Hokeja akadēmija reģistrēts šī gada 17.aprīlī, un tā pamatkapitāls ir 5000 eiro, liecina Firmas.lv informācija. Kompānijas 100% daļu pieder LHF. Uzņēmuma valdes loceklis ir Edgars Buncis, bet padomē iecelti Jānis Dzanuškāns, Aigars Kalvītis, Viesturs Koziols un Juris Savickis.

Trešdien LHF oficiāli nodeva Hokeja akadēmijai tiesības rīkot 2021.gada pasaules hokeja čempionātu. 

"Hokeja akadēmija ir izveidota kā saimnieciska struktūra, kas pilnībā pieder LHF. Esam ieguvuši tiesības rīkot 2021.gada pasaules čempionātu Rīgā, un vēlamies nodot šīs saimnieciskās funkcijas mūsu meitas kompānijai, kas ikdienā nodarbosies ar čempionāta rīkošanu," preses konferencē skaidroja LHF prezidents Kalvītis.

Arī pirms 2006.gada pasaules čempionāta, kas notika Rīgā, tika izveidota līdzīga meitas kompānija.

"Jāsaprot, ka LHF ir sabiedriska organizācija, bet čempionāta rīkošana ir saimniecisks jautājums. Šī iemesla dēļ ir nepieciešama saimnieciska struktūra, tāpēc LHF valde ir nolēmusi par Hokeja akadēmijas izveidi, kuru vadīs Bunci," uzsvēra Kalvītis.

Tikmēr Buncis pauda ambīcijas, ka 2021.gada pasaules čempionāts Minskā un Rīgā būs lielākais sporta notikums pasaulē. Viņš arī cer uz atbalstu no valsts un pašvaldības.

"Organizatoriskie jautājumi ir ļoti sarežģīti un izaicinoši, tāpēc LHF paspārnē pie šī notikuma strādājam jau pusgadu. Sadarbojamies ar Starptautisko Ledus hokeja federāciju (IIHF), kā arī komerctiesību turētāju Infront par tiem jautājumiem, ar kuriem mums nāksies saskarties gan čempionāta rīkošanā, gan laika posmā, kamēr nonāksim līdz tam," skaidroja Buncis.

LHF cer, ka izveidotā struktūra pēc čempionāta nebeigs savu darbu, bet dos ieguldījumu hokeja attīstībā.

"Plānojam arī vairākas saimnieciskās lietas, kuras pielietot hokeja attīstībā Latvijā. Līdz ar to nosaukums ir Hokeja akadēmija, kas nākotnē darbosies ar hokeja attīstību," atklāja Kalvītis.

Runājot par finansiālajiem avotiem, Kalvītis norādīja, ka cer uz valsts un pašvaldību atbalstu, kā arī tiks gan pārdota reklāma, gan plānoti dažādi citi ieņēmumi, piemēram, no biļešu tirdzniecības. Tāpat būs arī LHF atbalsts.

Līdz pasaules čempionātam jaunā SIA gan nodarbosies tikai ar jautājumiem, kas saistīti ar meistarsacīkšu rīkošanu.

"Kā labs piemērs jāpiebilst 1997.gada pasaules čempionāts Somijā. Somi nopelnot no čempionāta rīkošanas, naudu ieguldīja atpakaļ hokejā. Manuprāt, nav daudz jāstāsta par viņu panākumiem pēdējā desmitgadē, kas, manuprāt, vēsturiski pamatojams ar pareizu naudas ieguldīšanu hokeja saimniecībā, tādējādi uzlabojot tās darbību un sportiskos rezultātus," stāstīja Buncis.

Rīga un Minska 2017.gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Rīga un Minska balsojumā ieguva 54 balsis, bet Somijas kandidatūra saņēma 53 balsis.

Latvija pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, kamēr Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā turnīrs notika 2014.gadā.

Top komentāri

Miks Pāvulāns
M
Šoreiz uz tādu otkatu kā 2006. gadā nespīd, bet cerams, ka stingri peļot valdību kaut kāds džungurs tašiņā jau iebirs.
Kārlis Plotnieks
K
Kas šoreiz būs "Merksa" lomā, un vai atkal tas jampampiņš, neatceros viņa uzvārdu, TV stāstīs par "migrējošo piesārņojumu" dārziņos?
Francis Mutulis
F
Tie paši LHF vēži, bet SIA - Hokeja akadēmija kulītē...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi