Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Dinamo Salāka debijā saņem pamatīgu pērienu no Avangard

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas Dinamo trešdien regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 0:7 (0:2, 0:3, 0:2) kapitulēja Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītajai Omskas Avangard.

Rīdzinieki cietuši ja sešus zaudējumus pēc kārtas, turklāt pēdējās trīs spēlēs nav guvuši vārtus. Trešdien Latvijas komandas vārtos debitēja čehu vārtsargs Aleksanders Salāks, taču arī viņš neglāba laukuma saimniekus no pamatīga zaudējuma.

Spēli aktīvāk iesāka rīdzinieki, vairākas reizes apdraudot pretinieku vārtu drošību. Tiesa, vārtus guva pretinieki - pirmā perioda 13.minūtē Salāku ar metienu no zilās līnijas pārspēja Maksims Čudinovs. Pēc gūtajiem vārtiem viesi arvien vairāk atbildēja ar uzbrukumiem, kā rezultātā nopelnīja vairākumu, kuru trešdaļas pēdējā minūtē realizēja Svens Andrigeto, šveicietim veiksmīgi nospēlējot vārtu priekšā.

Pagalam neveiksmīgas Latvijas komandai bija otrā perioda pirmās minūtes. Vispirms trešajā minūtē pēc Sergeja Šumakova metiena Rihards Marenis ar roku iesita ripu vārtos, bet divarpus minūtes vēlāk Andrigeto vairākumā izcēlās ar individuālu reidu, apvedot vairākus rīdziniekus, un panāca 4:0.

Trešdaļas vidū kājas traumas dēļ laukumu pameta Čudinovs. "Avangard", paliekot bez sava aizsardzības līdera, nepadevās un trīsarpus minūtes pirms perioda beigām izspēlēja līdz tukšiem vārtiem. Piekto ripu Salāka vārtos ieraidīja Ņikita Ščerbaks, turklāt pēdējā minūtē viņam bija vēl viena iespēja pārspēt čehu.

Tikai spēles 51.minūtē rīdzinieki pirmo reizi mačā tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Pašiem vairākumā izveidot neko neizdevās, turklāt pēc Brendona Makmilana pārkāpuma "Dinamo" saņēma 2+2 sodu. Abus vairākumus "Avangard" ātri izmantoja, pretiniekiem vārtus gūstot Šumakovam un Kirilam Semjonovam - 7:0.

Jau ziņots, ka pirmdien rīdzinieki mājās ar 0:3 zaudēja Sanktpēterburgas SKA komandai. Pirmdien "Dinamo" vārtos debitēja vārtsargs Andrejs Makarovs, kuram konkurenci sastādīs Salāks, bet šonedēļ Latvijas komanda šķīrusies no ripu ķērāja Kristera Gudļevska un uzbrucēja Jākoba Berjlunda.

Turpretī "Avangard" uzvarējusi četrās no piecām pēdējām spēlēm, bet kopumā Hārtlija vadītā komanda pie punktiem tikusi sešos mačos pēc kārtas.

"Dinamo" sestdien viesosies pie Maskavas CSKA, bet nākamnedēļ aizvadīs divas mājas spēles ar Maskavas apgabala "Vitjaz" un Minskas "Dinamo" vienībām.

Rīgas komanda tagad ar sešiem punktiem 12 spēlēs ieņem pēdējo, 12.vietu Rietumu konferencē un ir vājākā visā līgā. Tikmēr "Avangard" ar 18 punktiem 12 dueļos ir Austrumu konferences vicelīdere.

"Dinamo" un "Avangard" vienības KHL savā starpā spēkojušās 24 reizes, no kurām rīdzinieki uzvarējuši 12, septiņas reizes gūstot virsroku pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā divos mačos komandas apmainījās uzvarām.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra. 

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm

Top komentāri

!
!
Laikam jau RD treneru korpuss pēc katras zaudētas spēles labi "apmierina" Savicki,Ulmani,Godmani,Kalvīti,tapēc viņus neatlaiž...
Urna
U
Pilnīgi miskastnieki! Čekistu politbiznesa projekts. Savickis pats var stāvēt vārtos un ķert zobos ripas. Gudļevska vietā nopirka līķi.
Svešinieks garāmejot
S
Zaudējumu sērija izskatās drīzāk , kā pašreizējās komandas stils un liela daļa zaudēto vārtu ir dēļ noraidījumiem . Ja spēlētāji samazinātu savu pārkāpumu skaitu , tad arī spēļu rezultāti kļūtu labāki . Katrā ziņā komanda būtu kaut kur pa vidam , nevis beigās , kā tagad . Ja hokejisti to nespēj izdarīt , tad treneri , vai saimnieki sak mainīt vārtsargus . Kā redzam , rezultāts vēl graujošāks . Varbūt jāturpina līgumu pārtraukšanu ar visiem hokejistiem , bet tikai pa vienam pēc katras spēles un tad , ja šī metode , kura tika pielietota uz vārtsargiem parādīs , kurš no spēlētājiem ir vainīgs pie zaudējumiem , tad atkal pa vienam aicināt atlaistos atpakaļ ? Būtu bagāti , tad varētu nopirkt vienu Kanādas NHL profesionāļu komandu . :) Rīgas " Dinamo " Leģionāru komanda . Varbūt atalgojumos ir problēma ? Sponsori teiks , lai sākumā uzrāda labu spēli un tad arī maksās , bet tik daudz , kā Kanādā nemaksās un ja labi sāks spēlēt , tad labie spēlētāji brauks uz Kānādu naudu pelnīt .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi