Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Teds Nolans: izlasē jāspēlē tikai tiem, kas to patiešām vēlas

Jaunais Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans uzskata, ka Pasaules čempionātā (PČ) jāspēlē tikai tiem hokejistiem, kuri patiešām to vēlas un ir gatavi strādāt ar pilnu jaudu. Hokejistus nevajag papildus pierunāt uz dalību izlasē, jo no tā vienalga nekas labs neiznāktu, intervijā aģentūrai BNS stāsta Nolans.

Nolana hokeja filozofija paredz, ka hokejistiem pašiem jāraujas cīņā, jo tikai ar lielu vēlmi tiek izcīnītas lielas uzvaras. "Hokejs ir kļūdu spēle, uzvar tas, kurš mazāk pieļauj kļūdas. Vēlos, lai spēlētāji cīnās, biežāk pieņem pareizus lēmumus nekā pretinieki. Manā komandā hokejistam jāiet laukumā tāpēc, ka viņš to grib, nevis tāpēc, ka vienkārši pienākusi viņa maiņas kārta. Tā vienmēr esmu trenējis, un hokejistiem šāda pieeja vienmēr ir patikusi," piebilda Nolans, kurš, ierodoties Latvijā pagājušajā vasarā, lai parakstītu viena gada līgumu par izlases trenēšanu, neslēpa, ka vēlas ar Latvijas valstsvienību cīnīties par pasaules čempionāta medaļām.

Treneris atklāj, ka līdz šim attiecības ar Latvijas hokeja federācijas (LHF) prezidentu Kirovu Lipmanu veidojušās ļoti labas: "Viss ir lieliski. Visam, ko līdz šim esmu prasījis un vēlējies, viņš [Lipmans] ir piekritis, un viss ir nodrošināts. Jāsaprot, ka izlasē visam nodrošinājumam jābūt augstākās klases, jo tā ir valsts galvenā komanda. Mēs nedrīkstam neko aizmirst, jo šī ir nacionālā izlase, nevis klubs vai junioru izlase. Mēs runājām par ģērbtuvēm, par ekipējumu, par viesnīcām, kur dzīvot izbraukumā, par gatavošanos spēlēm."

Jau trešdien Latvijas hokeja izlase dosies uz četru valstu turnīru Norvēģijā, kur tiksies ar mājiniekiem, kā arī Francijas un Dānijas izlasēm.

Vienā no Kanādas indiāņu rezervātiem dzimušais Nolans (53) spēlētāja karjeras laikā aizvadījis trīs sezonas NHL – kopā 78 spēles Detroitas Red Wings un Pitsburgas Penguins sastāvos. Kā galvenais treneris vadījis Bufalo Sabres (1995-97) un Ņujorkas Islanders (2006-08), bet kā trenera asistents palīdzējis Hārtfordas Whalers un Tampabejas Lightning vadīšanā. Ieguvis prestižo Džeka Adamsa (1996./1997.) balvu kā līgas labākais treneris. No 2009. līdz 2011.gadam AHL klubā Ročestras Americans bijis viceprezidents hokeja operāciju jautājumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi