Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

U-20 hokejistu galvenais treneris Ābols: Vēlamies parādīt, ka esam cienīgi būt elites divīzijā

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlases galvenais treneris Artis Ābols pirms došanās uz pasaules junioru čempionātu atklāja, valstsvienības uzdevums ir parādīt, ka atrašanās spēcīgāko grupā ir likumsakarīga.

"Konkrēts uzdevums no [Latvijas Hokeja] federācijas nav uzstādīts, tomēr mūsu mērķis ideālā variantā ir katram spēlētājam nospēlēt savu labāko spēli un pierādīt, ka esam cienīgi tur būt," otrdien preses konferencē teica Ābols. "Gribētos, lai čempionāts nenoslēdzas pēc grupu turnīra."

"Godīgi sakot, ne es, ne spēlētāji nestādās priekšā kas mūs sagaida čempionātā," teica izlases galvenais treneris, atzīstot, ka turnīrs augustā ir bezprecedenta gadījums. "Zinu, ko sagaidīt no pieaugušajiem, bet par U-20 līmeni to teikt nevaru."

Kā zināms, izlase gatavošanos turnīram uzsāka jau 4.jūlijā un no sākotnēji uzaicinātajiem pieciem vārtsargiem un vairāk kā 30 laukuma spēlētājiem uz Edmontonā notiekošo turnīru dosies 25 spēlētāji - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji.

"Vēlējos sastāvā redzēt arī Raivi Ansonu, bet personīgu iemeslu dēļ viņš atteicās," par sastāva komplektāciju pastāstīja Ābols. "Viņam bija gara sezona, noslēdzās tikai jūlija sākumā. Tas ir viņa lēmums."

Latvijas U-20 izlase pasaules čempionātā, kas no 9. līdz 20.augustam norisināsies Kanādas pilsētā Edmontonā, spēlēs B apakšgrupā kopā ar Kanādu, Somiju, Čehiju un Slovākiju. Tikmēr A grupā cīnīsies Zviedrija, ASV, Šveice, Vācija un Austrija. No šī turnīra neizkritīs neviena izlase.

Latvijas U-20 hokeja valstsvienība atgriešanos elitē 9.augustā sāks ar cīņu pret Somiju, dienu vēlāk tiksies ar mājinieci Kanādu, 12.augustā spēkosies ar Slovākiju, bet apakšgrupas turnīru noslēgs ar 14.augusta spēli pret Čehiju.

Runājot par pretiniekiem, izlases galvenais treneris norādīja, ka nedaudz papētīti somi, kuriem ir tas pats treneris, kas iepriekšējā čempionātā, bet citi pretinieki pagaidām nav pētīti. "Iesim uz priekšu spēli no spēles," teica Ābols.

Gatavojoties gaidāmajam pasaules čempionātam, trešdien U-20 hokejisti aizvadīja pārbaudes spēli, kurā ar rezultātu 11:0 uzvarēja Hokeja skolu "Rīga" (HS "Rīga"). Latvijas U-20 izlasei pirms čempionāta paredzēts vēl aizvadīt pārbaudes spēles ar Austrijas un Vācijas vienaudžiem.

Darbā ar U-20 valstsvienību galvenajam trenerim Artim Ābolam asistē Kārlis Zirnis, Artūrs Āboliņš un Edgars Masaļskis. Tikmēr U-20 izlases ģenerālmenedžeris ir Rūdolfs Kalvītis, bet par fizisko sagatavotību rūpējas Mārtiņš Klucis.

2023.gada pasaules čempionāts nākamā gadu mijā notiks Kanādas pilsētās Halifaksā un Monktonā.

Latvijas U-20 izlases sastāvs pasaules čempionātam Kanādā:

Vārtsargi - Bruno Brūveris ("Cedar Rapids", USHL),, Patriks Bērziņš ("Liepāja"), Rūdolfs Lazdiņš ("Olimp/VENTA2002"); aizsargi - Niks Feņenko ("Baie-Comeau Drakkar", QMJHL), Bogdans Hodass ("Medicine Hat Tigers", WHL), Harijs Brants ("Acadien-Bathurst Titan", QMJHL), Rihards Simanovičs ("Mogo"/LSPA), Pēteris Bulāns ("Rīga"), Daniels Goršanovs ("Zemgale"/LLU), Ralfs Bergmanis ("Sioux City Musketeers", USHL), Gustavs Ozoliņš ("Sioux Falls Stampede", USHL); uzbrucēji - Oskars Lapinskis ("SCL Tigers" NL20 Šveice), Martins Laviņš ("Cedar Rapids", USHL), Raimonds Vītoliņš (Vermontas Universitāte, NCAA), Fēlikss Gavars ("Fargo Force", USHL), Darels Dukurs ("SCL Tigers", NL20 (NLA), Rainers Dārziņš, Ģirts Silkalns, (visi "Rīga"), Dans Ločmelis, Sandis Vilmanis (abi "Lulea" J20 Zviedrija), Klāvs Veinbergs ("Zemgale"/LLU), Pēteris Purmalis ("Sioux City Musketeers", USHL), Daniels Andersons ("Zemgale"/LLU), Anrī Ravinskis ("Blainville-Boisbrianda Armanda", QMJHL).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi