Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints
Treneris Dens Bailsma izmantoja uzbrucēju gan pirmajā, gan ceturtajā uzbrucēju virknējumā, bet statistika un lietderība no tā īpaši nemainījās

Zemgus pie lielā galda aizvien netiek

Girgensonam mazāk rezultatīva NHL sezona, Sabres neiekļūst Stenlija kausa izcīņā.

Zemgum jau iepriekšējā sezona jaunā galvenā trenera Dena Bailsmas vadībā nebija tik sekmīga kā laikos, kad Sabres vadīja bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans. Vasarā komanda nesteidzās parakstīt jaunu līgumu ar ierobežoti brīvo aģentu, kurš vēl pirms divām sezonām nopelnīja sev vietu NHL All-Star mačā. Jā, var teikt, ka viņu tur iebalsoja Latvijas līdzjutēji, bet togad zvaigžņu spēles noteikumi paredzēja, ka jābūt vismaz vienam pārstāvim no katras komandas, un Sabres pārstāvji toreiz tieši latvieti minēja kā galveno pretendentu, ko klubs sūtītu uz All-Star spēli. Pēc pagājušajā vasarā parakstītā līguma uz vienu sezonu Girgensons cerēja šosezon statistiku uzlabot, taču sanāca vēl sliktāk nekā iepriekšējā sezonā, lai gan aizvadīti 75 mači sezonā ir latvieša tiktāl labākais rādītājs NHL. Periodiski viņš spēlēja aktīvi un izpelnījās galvenā trenera atzinību, bet galvenā Bailsmas atziņa par Girgensona atgriešanos iepriekšējā līmenī bija šāda: centības ziņā latvietis ir paraugs visiem hokejistiem, bet viņam jāiemācās būt centīgam tur, kur tas nepieciešams, nevis katrā laukuma stūrī.

Šovasar Zemgus atkal kļūs par ierobežoti brīvo aģentu. Sabres gan jau atkal centīsies pārbūvēt komandu ar aktivitātēm brīvo aģentu tirgū, kas vērsies vaļā 1. jūlijā, un atkal vispirms medīs labākos brīvos spēlētājus, tikai rudens pusē skaitot, vai un cik daudz naudas varēs piedāvāt Girgensonam. Šovasar līgumi ar Sabres beidzas kapteinim Braienam Džiontam (4,25 miljoni ASV dolāru gadā), Markusam Folinjo (2,25 mlj.), kurš bija tikai nedaudz rezultatīvāks par latvieti, šosezon pamatkomandā nespēlējušajam uzbrucējam Koudijam Makkormikam (1,5 mlj.), kā arī diviem dārgiem aizsargiem Dmitrijam Kuļikovam (4,3 mlj.) un Kodijam Fransonam (3,3 mlj.), tā ka manevru iespējas spēlētāju tirgū būs, tikai burkāns pašiem hokejistiem var šķist ne pārāk pievilcīgs.

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi