Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ātruma cilts: 50 gadus vecs Mercedes-Benz – kā tikko no rūpnīcas izbraucis

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma Ātruma cilts sēriju. Tajā šoreiz rubrika Bez ABS, kas veltīta vācu autobūves dizaina vērtībai – autentiskam 1973. gada Mercedes-Benz 280 SE.

Pedantiski koptā "Mercedes-Benz" saimniece Dita Danosa pie sava sapņu auto tikusi pirms pāris gadiem nejaušā kārtā. Ditu vienmēr interesējusi vēsture, mode un dizains, un viņas aizraušanās ir vintāža. Aizrautība likumsakarīgi pieķērusies arī pārējiem ģimenes locekļiem un aizvedusi līdz Diseldorfai, kur šis auto tikko nonācis pārdošanā un iegādāts tieši no īpašniekiem.

Spēkratam līdzi nāk bieza dokumentu mape un stāsts – "Mercedes-Benz" vienīgā saimniece bijusi uzņēmīga spāniete, ostas vadītāja, kura auto nopirkusi Madridē un visu mūžu ar to braukusi. Pati dāma gan pie stūres nav sēdējusi, bet skrupulozi piegājusi tā kopšanai, līdz ar to vēsturiskajam auto nav nākuši klāt virsslāņi.

Dita zina stāstīt, ka šis auto ir unikāls arī tāpēc, ka bijis pagrieziena punkts "Mercedes-Benz" koncepcijā ar vēl lielāku uzmanību drošībai un ērtībai – auto ir atšķirīgi bremžu pievadi un citas nianses. Dubultie bamperi dod sportiskumu un apliecina dizainera inovatīvo pieeju jau tolaik. Zem motora pārsega Pauls Timrots atklāj sešu cilindru 2,8 litru motoru un atzīst, ka auto salonā labi iespējams tvert horizontu.

Spēkratam veiksmīgā kārtā ir izdevies izvairīties no citu šī laika "Mercedes-Benz" nelaimes – korozijas. Kā to iespējams paveikt, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Šajā "Ātruma cilts" sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. "Ātruma cilts" katru ceturtdienu skatāma arī "LMT Viedtelevīzijā" un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties "Twitter" sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.    

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi