Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ātruma Cilts video: latvietis ar motociklu pieveic 203 tūkstošus kilometru

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko Ātruma cilts sēriju. Šoreiz studijā viesojas pasaules apceļotājs Mārtiņš Sils, kurš pie motocikla stūres paveicis šķietami neiespējamo – braucienu Austrālija-Latvija. Mainīgā un izaicinājumiem bagātā daba, saindēšanās, mugurkaula operācija – Mārtiņš ceļojuma laikā piedzīvojis daudz.

Pēc moto brauciena pa Austrāliju un atpakaļ uz Latviju piedzīvojumu meklētājs Mārtiņš Sils tagad var lepoties, ka viesojies visos kontinentos, nobraucot 203 tūkstošus kilometru. Arī viņa motocikls tagad ir kļuvis par vienīgo divriteņu spēkratu ar Latvijas numurzīmi, kas apbraucis pasauli, šķērsojot 85 valstu robežas. Sarunā ar raidījuma vadītājiem Paulu Timrotu un Ilmāru Līkumu Mārtiņš atklāj, kā viņam izdevās nobraukt tik lielu attālumu un kuru valsti ceļotājs tomēr iesaka apbraukt ar līkumu. 
 
Uz sarunu Mārtiņš Sils līdzi paņēmis arī vērtīgu ceļojuma artefaktu – autentisku bumerangu. Kā apceļotājs tika pie Austrālijas aborigēnu ieroča un kādu dāvanu viņš sagatavojis Paulam un Ilmāram, uzzināsim jaunākajā Ātruma cilts sērijā. 
 
Savukārt Ilmārs Līkums atgriežas pie Paula eksperimenta - 1000 eiro vērtā, metinātā Kia. Pauls atklāj, ka pārdot auto izrādījās krietni grūtāk nekā sākotnēji šķitis un palīgā nācās saukt pat auto dīleri! 
 
Bet Artūrs Virbulis nāk ar stāstu par neparastām auto sacīkstēm. To vidū, piemēram, Ssangyong pikapu autošosejas sacīkstes Jaunzēlandē, ASV Douge Ram busiņu braucieni un Lielbritānijas trīsriteņu auto sacensības ar vareniem kūleņiem. Raidījuma vadītāji analizē daudzveidīgos braucamos, sacensību noteikumus un brīžiem nespēj valdīt smieklus par šiem autosporta brīnumiem. 
 
Ātruma cilts ir skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, LMT Straumē un internetā. Skatītāji aicināti iesaistīties Twitter diskusijās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi