Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rally Liepāja uzvar talantīgais norvēģis Ulivers Sūlbergs

Ar Latvijas licenci startējošais norvēģu talants Ulivers Sūlbergs šajā nedēļas nogalē uzvarēja Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezonas trešajā posmā - Rally Liepāja.

Svētdien sacensības noslēdzās ar astoņiem no kopumā 13 "dopiem", sešas uzvaras izcīnot Sūlbergam ("Volkswagen Polo R5"), bet divas - viņa sīvākajam konkurentam Aleksejam Lukjaņukam no Krievijas ("Citroen C3 R5").

Pirms svētdienas Sūlbergs Lukjaņuku apsteidza par nepilnām desmit sekundēm, bet pēdējos astoņos "dopos" norvēģis palielināja savu pārsvaru līdz 22,7 sekundēm.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja ar "Škoda Fabia R5" automašīnu braucošais latvietis Mārtiņš Sesks ar stūrmani Krišjāni Cauni. Viņi Sūlbergam zaudēja 57,4 sekundes. Sesks šajā rallijā piedzīvo debiju pie pilnpiedziņas automašīnas stūres.

Tikmēr ERČ sezonas kopvērtējuma līderis Lukašs Habajs no Polijas ("Škoda Fabia R5") bija tikai piektais. Vēl no Latvijas ekipāžām 13.vietā kopējā ieskaitē ir Ralfa Sirmača ekipāža, kas startē ar "Mitsubishi Lancer Evo X" spēkratu. Sirmacis uzvarēja ERC2 ieskaitē.

Eiropas rallija čempionāta trešā posma ieskaites klasēs tika pieteiktas 52 ekipāžas - no tām 21 ir jaudīgākās specifikācijas pilnpiedziņas R5 klases automobiļi. Šīm ekipāžām pievienojās vēl 59 Latvijas rallija čempionāta dalībnieki, palielinot kopējo rallija sporta auto skaitu līdz 111.

Šī ERČ posma maršruts veda no Talsiem līdz Liepājai, ļaujot Eiropas ātrākajām ekipāžām izbaudīt Latvijas rallija burvību, un rallija apmeklētājiem izbaudīt FIA ERC dalībnieku cīņas par ātrākā godu labākajos skatpunktos. Rallijs "Liepāja" apvieno Kurzemes reģiona labākos ātrumposmus - tā saucamo Latvijas rallija "zelta fondu".

Liepājā norisinājās arī Latvijas čempionāta sacensības, dalībniekiem sestdien un svētdien aizvadot pa vienam atsevišķam posmam.

Iepriekšējos trīs gadus rallija "Liepāja" sacensības tika aizvadītas rudenī, bet nu tas notika maijā.

Eiropas rallija čempionāta posmu Liepāja uzņem kopš 2013.gada.

Šogad ERČ posmi notika jau Portugālē un Spānijā, bet kopumā šosezon kalendārā ir astoņi etapi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi