Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vaidavas Kausā astoto reizi uzvaru izcīna igaunis Tanels Leoks

Nedēļas nogalē notikušajā 50. jubilejas Vaidavas Kausā, kas šogad norisinājās veselas trīs dienas, no 28. līdz 30. jūlijam, Arvīda Levana vārdā nosauktajā Apes mototrasē, kur sacentās gan pašmāju, gan ārvalstu ātrākie motokrosa braucēji, triumfēja igaunis Tanels Leoks, saukts arī par “igauņu lokomotīvi”. Viņa karjerā tas ir jau 8. Vaidavas Kauss, līdz ar šo panākumu izcīnot arī uzvaru MX1 klasē Latvijas motokrosa čempionāta 4. posmā.

Pats Tanels atzina, ka šoreiz uzvara ir nākusi daudz grūtāk nekā pirms 17 gadiem, kad viņš “Vaidavas Kausu” izcīnīja pirmo reizi, jo treniņi vairs neesot tik intensīvi, pašlaik viņš vairāk fokusējas uz savu dēlu karjeras attīstību. Raksturojot sacensību pirmo posmu, igaunis atzina, ka ir pieļāvis kļūdas, bet pašā pēdējā trases posmā tomēr izdevies pielikt jaudu un apsteigt konkurentu Tomu Macuku. Otrajā posmā Tanels jau nodrošinājies, ka neviens viņam nevar piekļūt tik tuvu, lai apdraudētu uzvaru kopvērtējumā.

Savukārt otro vietu prestižajā MX1 klasē izcīnīja igauņu sportists Karels Kutsars, aiz sevis atstājot pašmāju braucēju Tomu Macuku, kurš pārstāv “Rodeo MX” klubu. MX2 klasē ātrākais bija Edvards Bidzāns no tā paša kluba, aiz sevis atstājot komandas biedru otrās vietas ieguvēju Uldi Freiberu un Robertu Lūsi no kluba “Motokurzeme”.

Šogad Apes mototrasē pirmo reizi MX klasē brauca arī dāmas, kur pirmo vietu izcīnīja lietuviete Paula Bertasiute no kluba “Zemaitija”, aiz sevis atstājot Patrīciju Bērziņu “Mārupes AMK Bieriņi” un Esteri Tračumu no “MX Delveri “, kura šogad debitēja Eiropas čempionātā.

50. jubilejas “Vaidavas Kauss” šogad bija īpašs ar to, ka pasākumi notika veselas trīs dienas. Piektdienas pasākumi tika veltīti tam, lai izrādītu godu un atcerētos Apes motosporta un “Vaidavas Kausa” pamatlicējus un dalībniekus. Sestdien un svētdien bija sacensību dienas Apes mototrasē. Sestdien sacensības notika galvenokārt Retro klasēs, kā arī Latvijas Motokrosa čempionāts jauniešu un Open klasēm. Pēc sacensībām visiem, kuru īpašumā ir Latvijas Motorūpnīcas “Sarkanā Zvaigzne” ražotais mopēds “Rīga”, bija iespēja piedalīties “Zelta Mopēda” goda braucienā Apes ielās, bet pašā vakarā notika ikgadējā “Moto Balle”. Svētdien sacentās visas lielās motokrosa klases (MX125, MX2 Juniori, MX Dāmas, MX2, MX1, Q Open, B/V Open), lai cīnītos ne tikai par Latvijas Čempionāta ieskaites punktiem, bet arī par pašu leģendāro “Vaidavas Kausu“.

“Vaidavas Kauss” Apē norisinās kopš 1974. gada un ir vienas no vecākajām un tradīcijām bagātākajām motokrosa sacensībām Eiropā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi