Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ar pieckārtējā Somijas čempiona triumfu noslēdzies rallijs Sarma 2022

Ar pieckārtējā Somijas čempiona Tēmu Asunmā triumfu svētdien noslēdzās rallijs Sarma 2022, informē sacensību organizatori.

Labākais no Latvijas pilotiem bija Mārtiņš Sesks, kurš kopvērtējumā ieņēma septīto vietu.

Pēc divu gadu pārtraukuma 12.februārī Gulbenes novadā ideālos apstākļos norisinājās tradicionālais ziemas rallijs "Sarma 2022", kurā triumfēja pieckārtējais Somijas čempions Tēmu Asunmā ar stūrmani Villi Mannisenmeki un "Škoda Fabia Rally2 evo" rallija automašīnu, kuri rallija ātrumposmos sarūpēja aizraujošu divcīņu ar ukraiņiem Valēriju Gorbanu/Sergeju Larensu un viņu "Mini John Cooper Works WRC" auto.

Bronzas godalgu pēdējā ātrumposmā izcīnīja igaunis Karls Martins Volvers ar Martinu Madisso un pašu būvēto "Škoda Fabia Proto". Ātrākā no latviešu ekipāžām Mārtiņš Sesks un Renārs Francis savā pirmajā rallijā ar "Škoda Fabia R4" spēja izcīnīt septīto vietu kopvērtējumā un uzvaru savā ieskaites grupā.

"Neskatoties uz daudzajiem ierobežojumiem un noteikumiem, kurus mums nācās ievērot, rallijs kopumā ir jāvērtē, kā ļoti izdevies," atzīst rallija direktors Vilhelms Sniedzāns. "Mums jāpateicas visām atbildīgajām organizācijām un speciālistiem, kuri mūs konsultēja, kuru norādījumus centāmies maksimāli ievērot. Jāpateicas arī E.Gulbja Laboratorijai, kas ārpus ierastā darba veica nepieciešamo papildus testēšanu un ļāva vēl vairāk samazināt inficēšanās risku."

"Daudzās atsauksmes un ierosinājumi nākamajiem rallijiem mums dod jaunu enerģiju un spēku gatavoties nākamajiem rallijiem "Sarma"," norāda Sniedzāns. "Jāpiebilst, ka kopumā skatītāji bija ļoti pretimnākoši un apzinīgi, taču daži rallija svētku svinētāji un drošsirži liek mums aizdomāties, ka gribot, negribot nākotnē papildus pūles būs jāpieliek pie skatītāju izglītošanas un audzināšanas. Tā, protams, ir neliela darvas karote."

Sākotnēji tika prognozēts, ka cīņa par uzvaru rallijā Sarma 2022 notiks starp vairākām ekipāžām, bet jau pirmajā ātrumposmā kūlenis no cīņas izslēdza Krievijas sportistu Igoru Bulantsevu, bet otrā ātrumposma vidū smaga kļūda pārstrīpoja igauņa Georga Linnamāe cerības uzvarēt.

Arī citas Baltijas un Krievijas ekipāžas pieļāva dažādas sīkākas kļūdas un atpalika no līderiem. Tādējādi uzvaras ātrumposmos līdzīgi sadalīja Asunmā un Gorbans, taču kopsummā par 11,54 sekundēm ātrāks izrādījās soms. Šī bija trešā reize vēsturē, kad rallija Sarma uzvarētāju lauri devās uz Somiju - 2016. un 2017.gadā uzvaru rallijā "Sarma" izcīnīja šī brīža pasaules čempionāta dalībnieks Kalle Rovanpera.

Interesanta cīņa bija vērojama arī jauniešu grupā LRC4, kurā pēc igauņa Pranko Korgesāra izstāšanās izveidojās divi dueļi - par uzvaru cīnījās igauņi Karls Markuss Sei un Jaspars Vahers, bet par atlikušo vietu uz goda pjedestāla Jūseps Ralfs Nogene un Krievijas sportists Aleksandrs Zaicevs. Lai arī Zaicevs sākotnēji bija ātrāks, Nogene spēja to apsteigt un uz pjedestāla šajā klasē kāpa tikai Igaunijas sportisti.

Arī LRC5 grupā izvērtās interesanta cīņa - rallija sākumā dueli par uzvaru izveidoja Jānis Vorobjovs un Timo Korge, taču viltīgie Druvienas ceļi pievīla viņus abus - Vorobjovs ne tikai pārsita riteni un zaudēja minūti, bet arī saņēma piecu minūšu sodu par braukšanu uz trijiem riteņiem. Savukārt Korge ar nolauztu riteni no trešā ātrumposma nespēja izbraukt. Tādējādi cīņu par uzvaru pārņēma Edijs Bergmanis un igaunis Aiko Aigro. Šī cīņa turpinājās līdz pat finišam, un Bergmanis izrādījās par 6,31 sekundi ātrāks.

LRC6 grupā pārliecinošu uzvaru, apsteidzot tuvākos sekotājus par divām ar pus minūtēm, izcīnīja lietuvietis Martinas Samsonas. LRC7 grupā tehniskās neveiksmes pa vienam likvidēja līderus - sākumā Uldi Lepiksonu, tad Ivo Ķilpi un visbeidzot Ralfu Sirmaci. Tādējādi uzvaru izcīnīja igaunis Karels Tolps, kurš visu ralliju cīnījās ar Madaru Dīriņu un to apsteidza tikai par 6,23 sekundēm.

RK11 grupas pjedestālu sadalīja Kristaps Dzīvītis. Matīss Mežaks un Jānis Sala, savukārt RK12 grupā Reinis Trūps un Ēriks Kursišs, bet RK13 - Viesturs Tilgass un Jānis Vanags. Rallijsprinta ieskaitē pirmais trijnieks visu ralliju bija stabils kā klints - pārliecinoši uzvarēja Mareks Švarcs-Švampāns, aiz sevis atstājot Kristapu Sarmu un Vigo Rubeni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi