Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Gajsers nodrošina savu trešo MXGP čempiona titulu

Slovēnijas motosportists Tims Gajsers trešdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta sezonas 17.posma - Pjetramuratas Grand Prix - prestižākās MXGP klases sacensībās, nodrošinot čempiontitulu.

Gajsers titulu nodrošināja ar otro vietu pirmajā braucienā, bet otrajā viņš finišēja pirmais, tādējādi uzvarot arī posmā. 

Pirmajā braucienā Gajsers pēc neveiksmīga starta pirmajā aplī bija otrā desmita sākumā, bet par līderi kļuva "startu izcēlušais" šveicietis Žeremijs Sīvers. Viņam sekoja Kairoli, kurš virtuāli vēl saglabāja cerības uz titulu, bet sacensību vidū viņš pirms kalna krita un atkāpās uz pirmā desmita beigām.

Turpretī Gajsers pakāpeniski uzlaboja savas pozīcijas līdz pacēlās uz otro vietu, finišā piekāpdamies tikai Sīveram. Trešais finišēja itālis Alesandro Lupīno, bet Kairoli bija sestais.

Otrā brauciena sākumā bija smaga sadursme, kurā bija iesaistīts arī Gajsers. Vislielākais cietējs šajā avārijā bija beļģis Žeremī van Horebēks, kur kājas iesprūda Gajsera vadītajā spēkratā. Beļģu motobraucējs bija pie samaņas un tika nogādāts medicīnas centrā.

Trasē tika izkārti sarkanie karogi un otrajam braucienam dots atkārtots starts. Braucienā vadībā bija Gajsers, kurš izcīnīja uzvaru, nedaudz atpalika francūzis Romēns Febvrs, bet trešais finišēja Sīvers.

Posmā ar 47 punktiem uzvarēja Gajsers, otro vietu ar 45 punktiem ieņēma Sīvers, bet trešais ar 38 punktiem bija Febvrs.

24 gadus vecais "Honda" komandas braucējs Gajsers MXGP klasē par čempionu kronēts trīs reizes - 2016., 2019. un 2020.gadā. Viņš ir arī 2015.gada čempions MX2 klasē, toreiz aiz sevis atstājot Paulu Jonasu.

Trešdien pirmajā braucienā noskaidrojās arī čempions MX2 klasē, pēc spēka otrajā līmenī titulu nodrošinot francūzim Tomam Vjallem.

Svētdien sezona noslēgsies ar Gardas ezera Lielās balvas izcīņu, kas notiks šajā pašā cietajā Pjetramuratas trasē.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms sezonas pēdējiem diviem braucieniem līderis ar 673 punktiem ir Gajsers, kurš par 89 punktiem apsteidz Kairoli, bet par vēl četriem punktiem mazāk ir Sīveram.

Pauls Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, iekrājis 26 punktus un ir 30.vietā, bet dažos posmos startējušais Kārlis Sabulis ar 18 punktiem atrodams 33.pozīcijā.

MXGP sezonas kalendārā ir 18 posmi, no kuriem trīs augustā notika Latvijā Ķeguma trasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi