Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Hamiltona prombūtnē F-1 posmā Bahreinā pirmo reizi triumfē Peress

Meksikānis Serhio Peress (Racing Point) svētdien izcīnīja karjeras pirmo panākumu Pirmās formulas (F-1) sacensībās.

Sahiras "Grand Prix" uzvaru izcīnīja Peress, kurš par 10,518 sekundēm apsteidza Estebanu Okonu ("Renault") un komandas biedru Lensu Strolu, viņam piekāpjoties par 11,869 sekundēm.

Ceturtais bija Karloss Sainss ("McLaren"), tālāk sekoja Daniels Rikjardo ("Renault"), Aleksandrs Albons ("Red Bul"), Daniil Kvajts ("Alpha Tauri"), abi "Mercedes" piloti Valteri Botass un Rasels, kā arī Lendo Noriss ("McLaren"), kurš bija desmitais, lai arī sacensības sāka no pēdējās starta rindas.

Kā zināms, šīs sezonas F-1 čempions Lūiss Hamiltons inficējies ar Covid-19.

Okonam šis bija pirmais goda pjedestāls karjerā, bet Norisa automašīnai pēc neveiksmes kvalifikācijā veica remontu, kā dēļ viņam startā bija jāstājas pēdējā rindā.

Jau pirmajā aplī no cīņas par uzvaru izstājās "Ferrari" braucējs Šarls Leklērs un Makss Verstapens no "Red Bull". Trases sākuma daļā pēc starta pirmajos līkumos izvērtās sīva cīņa. Peress ceturtajā līkumā centās apsteigt lēnāk braucošo Verstapenu, bet šis manevrs patraucēja Leklēram, kurš aizķēra meksikāņa bolīdu un brīdi vēlāk jau slīdēja ar nolauztu riteni.

Verstapens centās apbraukt sadursmi, taču trasē viņam vairs nebija vietas, kā rezultātā viņa bolīds ietriecās apmalē. Gan Leklēram, gan Verstapenam posms beidzās īsti nesācies.

Tikmēr Lūisa Hamiltona aizvietotājs Rasels bija iekrājis vairāku sekunžu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, tostarp komandas biedru Botasu. 

55.aplī no sacensībām izstājās "Williams" braucējs Nikolass Latifi, kā rezultātā trasē vēlreiz devās drošības auto. Sešus apļus vēlāk drošības auto atkārtoti devās trasē, jo vienā no līkumiem saslīdēja otrs "Williams" pilots Džeks Aitkens.

"Mercedes" komanda tikmēr abus savus pilotus iesauca boksos, lai veiktu riepu maiņu. 64.aplī komanda pa rāciju Raselam paziņoja, ka viena no riepām atšķiras no pārējām trim, tāpēc viņam jāatgriežas boksos. Rasels trasē atgriezās piektais, bet līderis tobrīd bija Okons. 

Pakāpties augstāk Raselam liedza 79.aplī pārdurtā kreisā aizmugurējā riepa. Pēc šīs neveiksmes viņš no 15.vietas spēja pakāpties līdz devītajai pozīcijai. Piecus apļus līdz sacīkstes beigām Peress izvirzījās vadībā un vēlāk arī vairs netika apdzīts.

Sestdien kvalifikācijā ātrāko laiku uzrādīja Botass, kuram sekoja Rasels un Verstapens.

2020.gada sacensību seriāls noslēgsies 13.decembrī Abū Dabī.

Pēc 15 posmiem Hamiltona kontā ir 332 punkti, tālāk ar 205 punktiem ir brita komandasbiedrs soms Botass, bet labākais no pārējām komandām ar 189 punktiem ir nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull".

Uzvaru Konstruktoru kausā jau nodrošinājusi "Mercedes" komanda.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ kalendārs tika saīsināts līdz 17 posmiem.

Arī iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi