Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Jonass: Nākamajā sezonā 90% startēšu MXGP klasē

Latvijas talantīgais motosportists un pašreizējais pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass no Red Bull KTM Factory Racing komandas nākamajā sezonā, visticamāk, piedalīsies prestižākajā MXGP čempionātā.

"Nākamgad plānoju pāriet uz MXGP un šobrīd jau norit sarunas ar komandu. Pagaidām par 90% esmu pārliecināts, ka nākamajā sezonā startēšu MXGP," savus nākamās sezonas plānus raksturoja Jonass.

Jonass pagājušajā nedēļas nogalē Čehijā izcīnīja ceturto vietu sezonas 14. posmā un kopvērtējumā zaudēja līdera godu.

"Pēdējais posms pavisam noteikti neizdevās tā, kā gribēju," aģentūrai LETA atzina Jonass. "Trase bija tiešām patīkama, turklāt treniņos un kvalifikācijā jutos ļoti labi, bija labs ātrums. Sajūtas bija lieliskas, bet kvalifikācijā pirmajā līkumā nācās "saķerties" ar citiem braucējiem, tādēļ bija jācīnās no aizmugures. Līdz ar to netiku arī pie tik labas starta vietas. Abos finālbraucienos neizdevās paņemt labus startus, cīnoties no aizmugures, braukšanas ritms nebija tik labs un sajūtas kopumā vairs nebija tik patīkamas kā sestdien."

Latvijas motobraucējs neslēpa, ka ar rezultātu nebija apmierināts. "Rezultāts nebija tik labs, kā varēja vēlēties. Pēc sacensībām visi komandā sanācām kopā un izrunājām, pie kā piestrādāt, izdarījām secinājumus. Vēl ir divas nedēļas līdz nākamajam posmam, ir laiks, lai varētu vēl "pielikt" pie tām lietām, kas līdz šim nebija izdevušās."

Šobrīd sacensību vadībā ir Jonasa komandas biedrs Horhe Prado no Spānijas, bet Latvijas sportists pēdējo panākumu guva devītajā posmā Lielbritānijā jūnija sākumā.

"Pēdējo uzvaru izcīnīju Lielbritānijā, un šobrīd tiešām ir pagājis ilgs laiks, kopš izcīnīju panākumu posmā," turpināja Jonass. "Sezonas sākums bija lielisks, taču vēlāk rezultāti gāja augšā un lejā. Ir bijušās dažādas ķibelītes, tādēļ rezultāti nav bijuši tik labi, kā vēlētos. Centīšos turpmākajā laikā izcīnīt uzvaru kādā no posmiem, lai varētu uzlabot situāciju turnīra tabulā."

Latvijas sportists noteica, ka neizjūt spiedienu no malas, ņemot vērā, ka ir pašreizējais čempions. "Pats sev necenšos uzlikt papildus slogu un no apkārtējiem spiedienu nejūtu, bet zemapziņā noteikti ir nosēdies tas, ka gribās nosargāt čempiona titulu. Pirms sezonas man daudzi teica, ka aizsargāt titulu ir daudz grūtāk nekā izcīnīt, šobrīd es viņiem noteikti varu piekrist."

Jonass arī izteicās, ka viņa komandas biedrs Prado šogad ir manāmi uzlabojis savu sniegumu. "Prado ir ļoti labs braucējs un šogad ir daudz pielicis fiziski. Šobrīd viņš ir teicamā formā un brauc ļoti labi. Var redzēt, ka viņš ziemā ir labi pastrādājis un spēris vienu soli uz priekšu. Lai arī abi cīnāmies par titulu, savstarpējo konfliktu mums nav. Nedaudz satiekamies un parunājam, bet neesam arī labākie draugi. Esam komandas biedri un attiecības mums nemaz nevar būt arī pārāk tuvas, jo abi vēlamies triumfēt sacensībās."

Tāpat Latvijas motosportists izteicās, ka komandā pret visiem braucējiem attieksme ir vienāda un par to nevarot sūdzēties.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi