Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jonass pirmajā braucienā pēc kritiena ieņem 13.vietu

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no Rockstar Energy Husqvarna komandas svētdien pasaules čempionāta sezonas otrā posma - Nīderlandes Grand Prix - prestižākās MXGP klases pirmajā braucienā piedzīvoja sadursmi pirmajā aplī, kā rezultātā finišā ieņēma 13.vietu.

Jonass pēc starta bija aiz pirmā trijnieka, taču jau pirmajā aplī piedzīvoja sadursmi ar šveicieti Arno Tonusu. Abu braucēju motocikli bija saāķējušies, kā dēļ tika zaudētas daudzas sekundes un Jonass atkāpās uzreiz uz ceturto desmitu.

Sacensību gaitā viņš dubļainajā trasē pakāpeniski apdzina vairākus konkurentus un ieņēma 13.vietu. Uzvaru pirmajā braucienā izcīnīja slovēnis Tims Gajsers, otrais bija pirmā posma uzvarētājs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, bet trešo vietu ieņēma lietuvietis Armīns Jasikonis, kurš ir Jonasa komandas biedrs.

Vēlāk norisināsies otrais brauciens. Jau ziņots, ka kvalifikācijā Jonass izcīnīja ceturto vietu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmajā posmā Lielbritānijā Jonass piedzīvoja vairākas neveiksmes trasē un ieņēma 18.vietu.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 20 posmi, no kuriem 11.posms jūnijā tiks aizvadīts Latvijā, Ķegumā.

Pērn par MXGP čempionu tika kronēts Gajsers, bet Jonass kopvērtējumā ierindojās sestajā pozīcijā. Latvietis atsevišķos braucienos sešas reizes iekļuva labāko trijniekā, četras reizes finišējot otrajam un divreiz - trešajam.

Jonass pagājušo sezonu iesāka mierīgākā režīmā, jo iepriekš iedzīvojās ceļgala savainojumā, kas prasīja ilgu rehabilitācijas procesu.

Pagājušo sezonu Jonass noslēdza Nīderlandē, kur ar Latvijas izlasi sasniedza visu laiku augstāko vietu Nāciju motokrosa sacensībās - astoto. Jonass savos braucienos izcīnīja otro un trešo vietu.

Turpat Nīderlandē norisinājās arī Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) pirmais posms, kurā Tomass Šileika sestdien pirmajā braucienā izstājās piektajā aplī, bet svētdien otrajā braucienā viņš izcīnīja desmito vietu. Summā latvietim 11 punkti un 15.pozīcija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi