Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas izlase aizvada pēdējos treniņus pirms Nāciju kausa motokrosā

Šajā nedēļas nogalē, 24. un 25. septembrī, Madžioras trasē Itālijā notiks svarīgākās motokrosa sacensības, kuras tiek dēvētas arī par motokrosa olimpiskajām spēlēm, – Nāciju kauss 2016. Latvijas izlases dalībnieki – Kārlis Sabulis, Dāvis Ivanovs un Toms Macuks – aizvada vēl pēdējos treniņus pirms gaidāmajiem startiem, lai jau ceturtdien dotos ceļā uz Itāliju. 

Nāciju motokross ir ikgadējas komandu sacensības, kuras tiek rīkotas kopš 1947. gada. Nāciju kausā, pārstāvot savu valsti, startē trīs sportisti, kas cīnās MX1, MX2 un MX Open klasēs. Pirmajā sacīkšu dienā ir priekšbraucieni, lai iekļūtu A finālā. Otrajā dienā katra klase sacenšas divas reizes, katru reizi pret vienu no atlikušajām divām klasēm. Sliktākais no trim rezultātiem tiek atmests, un komanda ar viszemāko kopējo punktu skaitu uzvar. Sacensību vērtēšana darbojas uz izcīnīto pozīciju sistēmu, t.i., pirmajai vietai tiek piešķirts viens punkts, otrajai vietai - divi punkti u.t.t.

"Dalība Nāciju kausā atšķiras ar to, ka šeit mēs esam komanda. Mēs pārstāvam savu valsti – Latviju. Kopā ar pārējiem Latvijas izlases dalībniekiem esam aizvadījuši vairākus treniņus, lai sajustu savstarpēju ķīmiju, jo šajās sacensībās vienam aiz otra jāstāv kā klintij, jo tiklīdz kāds dalībnieks nenobrauc savu braucienu, tā 40 punkti. Tāpēc svarīgs ir komandas gars, saliedētība. Jāpiemin, ka treniņus mēs aizvadām cietā seguma trasēs, jo arī Madžioras trase ir tāda. Paralēli vēl apmeklējam sporta zāli, skrienam, peldam. Noskaņojums ir labs, jo visi izlases dalībnieki ir priecīgi, ka var pārstāvēt savu valsti motokrosa Olimpiskajās spēlēs," stāsta K.Sabulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi