Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas spīdvejistiem trešā vieta pasaules junioru komandu čempionātā

Latvijas izlase piektdien Biķernieku kompleksās sporta bāzes trekā izcīnīja bronzas godalgas pasaules junioru komandu čempionāta spīdvejā sacensībās, pie godalgām tiekot pirmo reizi vēsturē.

Latvijas izlases sastāvā bija kapteinis Francis Gusts un Ričards Ansviesulis, kuri aizvadīja visus braucienus, bet trešais braucējs bija Ernests Matjušonoks, kurš nestartēja nevienā braucienā.

Par uzvarētājiem kļuva Polijas spīdvejisti Viktors Pržjemskis un Mateušs Černaks, kuri finālā pārliecinoši pārspēja Dāniju.

Latvieši savā pirmajā braucienā spēkojās ar poļiem, un Ansviesulis finiša taisnē noslīdēja uz trešo pozīciju, bet Gusts finišēja ceturtais, Latvijai tiekot pie diviem punktiem.

Otrajā braucienā Latvija stājās pretī Vācijai, un Gusts bija pirmais, Ansviesulis ierindojās trešajā pozīcijā, nopelnot sešus punktus, kamēr trešajā braucienā Latvijas spīdvejisti stājās pretī Lielbritānijai, šoreiz latviešiem finišējot pirmajās divās vietās un izcīnot septiņus punktus.

Ceturtajā braucienā, latviešiem sacenšoties ar Austrālijas spīdvejistiem, Gusts ieņēma pirmo vietu un Ansviesulis bija ceturtais, Latvijai tiekot pie četriem punktiem. Pēc tam arī piektajā braucienā, kurā latvieši mērojās spēkiem ar čehiem, Gusts pārliecinoši finišēja pirmais, pievienojot vēl četrus punktus, bet Ansviesulis ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Savā pēdējā braucienā latvieši sacentās ar Dāniju, un pirmajā līkumā kritienu piedzīvoja Ansviesulis, bez kura brauciens pēc tam tika atkārtots. Otrajā mēģinājumā aizvadīt braucienu Gusts ātri izvirzījās vadībā un nosargāja pirmo vietu, izcīnot četrus punktus, kas kopvērtējumā ar 27 punktiem ļāva apsteigt Austrāliju, pakāpties uz trešo vietu un nodrošināt godalgas.

Pēc pamatsacensībām pirmās vietas ieguvēja Polija ar 39 punktiem uzreiz nodrošināja vietu finālā. Savukārt Latvija un Dānija, kurai bija 31 punkts, vēl vienā braucienā cīnījās par atlikušo vietu finālā, un Ansviesulis visu braucienu bija līderis un finišēja pirmajā vietā, taču Gusts bija ceturtais, ar ko nepietika, lai iekļūtu finālā.

Cīņā par čempiontitulu poļi uzreiz pēc starta izvirzījās pārliecinošā vadībā, nosargājot pirmās divas vietas un uzvaru pasaules čempionātā līdz pat finiša līnijai.

Sestdien turpat Biķerniekos notiks pasaules čempionāta sezonas septītais posms "OlyBet Grand Prix of Latvia". Ar rīkotāju speciālo ielūgumu startēs Latvijas vadošais spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs un rezervists Gusts, kurš pie šīs iespējas tika pēc tam, kad austrālietis Džeks Holders atsauca savu dalību. Otrā rezervista statuss ir Ansviesulim.

Spīdveja "Grand Prix" Rīgā bija jānotiek jau 2014.gadā, taču toreiz pēc lietus Biķernieku trases mototreks nebija gatavs uzņemt sacensības, tāpēc mači steidzamības kārtā tika pārcelti uz Daugavpili. Latgales pilsēta pirmo reizi šīs sacensības rīkoja jau 2006.gadā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi