Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ļebedevam Rīgā 11.vieta Grand Prix posmā spīdvejā

Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs sestdien Biķernieku kompleksās sporta bāzes trekā ieņēma 11.vietu pasaules čempionāta jeb Grand Prix posmā, bet uzvaru svinēja poļu sportists Bartošs Zmarzliks.

Ļebedevs sacensības sāka ar uzvaru, pirmajā līkumā iebraucot pirmais un braucienā apsteidzot poli Patriku Dudeku, britu sportistu Taju Vofindenu un dāni Mikelu Mihelsenu.

Savā otrajā braucienā Ļebedevs finišēja otrais aiz brita Deniela Bjūlija, trešajā pēc kritiena atkārtotajā braucienā viņš nedrīkstēja piedalīties, bet ceturtajā un piektajā guva pa vienam punktam, apsteidzot attiecīgi rezervistu Ričardu Ansviesuli un Franci Gustu.

Ar septiņiem punktiem Ļebedevs 18 sportistu konkurencē ieņēma 11.vietu, pusfinālā neiekļūstot.

Gusts savā pirmajā braucienā tika pie viena punkta, apsteidzot zviedru braucēju Kimu Nilsonu, bet piekāpjoties Bjūlijam un austrālietim Maksam Frikem.

Otrajā braucienā Gusts tika atzīts par vainīgu sadursmes izraisīšanā un atkārtotajā braucienā, kurā uzvarēja slovāks Martins Vaculīks, nepiedalījās.

Trešajā braucienā, kurā Gusts palika pēdējais, pie braukšanas dāņa Andersa Tomsena vietā tika arī rezervists Ernests Matjušonoks, apsteidzot Gustu un nopelnot vienu punktu. Ceturtajā un piektajā braucienā Gusts palika pēdējais, ar vienu punktu sacensības noslēdzot 15.vietā.

Matjušonoks, startējot pēc kārtas 19.braucienā, palika bez punktiem, bet ar vienu punktu divos braucienos ieņēma 16.vietu.

Sestajā pēc kārtas braucienā pie starta Tomsena vietā tika arī Ričards Ansviesulis. Atkārtotā startā viņš izvirzījās otrajā vietā, bet pēc otrā līkuma jau bija atkāpies uz ceturto vietu, pēc iebraukšanas nožogojumā nefinišējot.

Bez izcīnītiem punktiem divos braucienos viņš ierindojās 18.vietā.

Fināls kritienu dēļ, ar ko bagātas bija sacensības visas dienas garumā, notika vien ar trešo mēģinājumu, kad no cīņas par uzvaru jau bija izstājies Vofindens.

Startējot trijatā, uzvaru izcīnīja Zmarzliks, otrais finišēja zviedrs Frēdriks Lindgrēns un trešais - Vaculīks.

Ļebedevs sākotnēji tika pie iespējas startēt "Grand Prix" posmā Rīgā ar organizatoru ielūgumu, taču pēc tam, kad austrālietis Džeks Holders savainojuma dēļ atsauca savu dalību no sacensībām, Latvijas spīdvejists iekļuva starp 15 pamatbraucējiem, jo šosezon bija pirmais rezervists.

Savukārt ar organizatoru ielūgumu startēja Gusts, kurš sākotnēji bija rezervists šajā "Grand Prix" posmā. Pēc pamatbraucēju izmaiņām sacensību rezervisti bija Ričards Ansviesulis un Ernests Matjušonoks.

Gustam, Ansviesulim un Matjušonokam tā bija debija "Grand Prix" sacensībās, bet Ļebedevs šogad jau bija startējis vienā posmā, kad pirms četrām nedēļām Zviedrijas trasē Malillā aizvietoja savainojumu guvušo zviedru braucēju Kimu Nilsonu.

Pamatbraucienu laikā Ļebedevs izcīnīja astoņus punktus, tikpat cik britu braucēji Roberts Lamberts un Dens Bjūlijs, un tikai ceturtajā braucienā pieļautā pāragrā starta un tam sekojošās diskvalifikācijas dēļ sezonas debijas posmā palika pussolīti no iekļūšanas pusfinālā.

Dienu iepriekš Biķerniekos norisinājās pasaules junioru komandu čempionāts, kurā Latvijas spīdvejisti Gusts, Ansviesulis un Matjušonoks izcīnīja bronzas godalgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi