Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

McLaren čempionāta finiša spurtu sāk kā līderi

Attiecībā uz tehnisko sāncensību, kas vadošajām četrām komandām šobrīd rit pilnā sparā, “McLaren” izskatās visstabilākajās pozīcijās.

Par čempiona titulu joprojām pilnvērtīgi cīnās piloti no četrām komandām un tas nozīmē, ka arī tehniskā sāncensība turpinās uzņemt apgriezienus sezonas noslēdzošajā posmā, kad citos gadījumos jau tiek domāts par nākamā gada modeļiem.

Šobrīd “McLaren” komanda vismaz tehniskā arsenāla ziņā ir solītī priekšā sāncenšiem – vienībai ir formula, kas var uzvarēt jebkurā trasē. Viņi izcīnīja pole un uzvaras Ungārijā, Spa, Moncā un vajadzēja būt uzvarai arī Singapūrā. Mašīna ir pierādījusi sevi no labākās puses visa veida pagriezienos – ātros, lēnos, īsos un pat līkumos ar lielu sānu slodzi, kas nopietni ietekmē riepu dzīves ilgumu.

Tostarp “Red Bull” šobrīd īsti nav vienā līmenī ar “McLaren”. Fetels ar “Red Bull” bija citā līgā Valensijā jūnijā (izstājās no līderpozīcijas ar ģeneratora problēmu) un šo fenomenu līdz galam mēs neesam izpratuši, tomēr kopš tā laika komanda nav spējusi atkārtot tādu sniegumu. Singapūrā, kas ir līdzīga Valensijai, Fetels ar “Red Bull” atkal bija cienīgi pretendenti uz panākumu, tomēr šoreiz ir tāda sajūta, ka “McLaren” viņiem uzdāvināja uzvaru. “Red Bull” Valensijā ieradās ar jaunu priekšējo antispārnu un šīs detaļas nozīmi nevar novērtēt par zemu, jo tā definē visu gaisa plūsmu, kas tālāk mijiedarbojas ar pārējo formulas aerodinamiku. Nākamais posms Japānā parādīs ļoti daudz, jo Suzukas trases prasīgie līkumi labi parāda formulas stiprās un vājās vietas.

Ar “Ferrari” situācija ir vēl bēdīgāka un jāturpina brīnīties, cik ilgi Fernando Alonso spēs ar šo ‘traktoru’ gūt pjedestālus un noturēties čempionāta galvgalī. Spānis šogad visu sezonu ir piesedzis “Ferrari” formulas vājās puses, tomēr arī komandai šobrīd ir jānāk palīgā un steidzami. Uz Singapūru atvestie uzlabojumi nedeva pamanāmas priekšrocības un nākamai uzlabojumu paketei ir jābūt krietni efektīvākai, ja “Ferrari” nevēlas, lai viņus pilnībā sakauj tehniskās sāncensības fronē. Singapūrā Alonso kvalifikācijas laiks par sekundi atpalika no Hamiltona rezultāta un kārtējo reizi tikai uz sāncenšu kļūdām un savu stabilitāti spānis izvairījās no lieliem zaudējumiem. Pēdējā tiešām efektīvā uzlabojumu pakete “Ferrari” bija Kanādā un tagad pēdējais un īstais laiks nākamajam solim.

Arī “Lotus” kopš Ungārijas GP posma ir atkāpušies ēnā tieši tehniskās sāncensības saasināšanās dēļ. Ļoti iespējams Enstonas komanda vienkārši nespēj ilgstoši spēlēt vienā līgā ar trim lielajām komandām. Lai gan Kimi Raikonens joprojām ir trešais čempionātā, “Lotus” resursu un tehniskais potenciāls pagaidām neļauj ar cerībām skatīties uz pēdējiem posmiem. Jaunais antispārns Singapūrā nestrādāja un komanda atgriezās pie vecā, taču Suzukā beidzot debitēs ilgi gaidītā dubultā DRS sistēma, bet pēc uzreiz pēc tam Korejā “Lotus” sola lielāko uzlabojumu paketi sezonā. Tas nozīmē, ka komanda un Kimi joprojām ir melnais zirdziņš čempionātā ar labām izredzēm vismaz maisīties pa kājām trīs vadošo komandu finiša spurtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi