Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Motobraucējs Reišulis pēc pogas noplīšanas aizvada braucienu ar noslīdējušām biksēm

Kuriozs Eiropas čempionāta brauciens EMX250 klasē aizvadītajā nedēļas nogalē izvērtās talantīgajam latviešu motobraucējam Kārlim Albertam Reišulim, jau pirmajā aplī saplīstot pogai, kas turpmāko pusstundu lika braukt “gandrīz kā ar pliku dibenu”. Šī neveiksme gan sportistu neapstulbināja un nākamajā dienā viņš sasniedza līdzšinējās sezonas labāko rezultātu.

Kārlis Alberts Reišulis pērn izcīnīja otro vietu Eiropas čempionāta EMX125 klasē, kur trešais bija viņa brālis Jānis Mārtiņš, kā arī palīdzēja Latvijas izlasei gūt cienījamo 11. vietu Nāciju kausa izcīņā. Šogad jaunais sportists startē līmeni augstākajā EMX250 klasē, kur liela daļa sportistu ir par viņu vecāki, pēc pirmajiem četriem etapiem kopvērtējumā atrodoties ļoti augstajā sestajā vietā.

Sezona sākās marta beigās ar posmu Sardīnijā, “Hutten Metaal Yamaha Racing” komandu pārstāvošajam Kārlim Albertam jau kvalifikācijā piedzīvojot kritienu. “Spēcīgi sasitu plecu un muguru. Pat apsvērām iespēju nestartēt, tomēr sakodu zobus un braucu. Rezultāti nebija tie labākie, bet izdarīju visu, ko varēju, kaut braukšana bija apgrūtināta,” stāsta 17 gadus vecais motosportists, kurš Sardīnijā braucienos ieņēma attiecīgi 11. un 14. vietu, kas kopvērtējumā tobrīd ļāva atrasties 11. pozīcijā. Nākamajā posmā trīs nedēļas vēlāk Trentīno nekādu traucēkļu vairs nebija un izdevās uzrādīt daudz labāku rezultātu – braucienos tika gūta piektā un ceturtā vieta, kopvērtējumā pakāpjoties uz astoto pozīciju.

Runājot par trešo posmu Portugālē, Kārlis Alberts pauž prieku par abu braucienu startiem. Pirmajā braucienā “gaļas mašīnā” tomēr nācās piedzīvot kritienu, kam vēlāk sekoja vēl viens kritiens un finišā gūta 13. vietā. Tomēr otrajā braucienā, pateicoties trenera Roberta Justa padomiem, tieši latvietis pirmais šķērsoja simbolisko “holeshot” līniju, kas nosaka labāko startētāju. Līderpozīcijā izdevās pabraukt vairākus apļus, bet finišs tika sasniegts ceturtajā pozīcijā un čempionāta kopvērtējumā saglabāta astotā vieta.

Nupat aizvadītā nedēļas nogale Spānijā jaunajam krimuldietim paliks atmiņā vēl ilgi. Pēc piektās vietas kvalifikācijā viņš pirmajā braucienā pēc starta bija ceturtais, tomēr jau pirmajā aplī muguras daļā attaisījās vaļā bikses un kopš tā brīža braukšana kļuva ievērojami apgrūtināta. “Varbūt liekas smieklīgi, bet bikses bija noslīdējušas un braucu gluži kā ar pliku dibenu,” saka Kārlis Alberts. Tika arī piedzīvots neliels kritiens un finišs sasniegts kā devītajam. “Uz otro braucienu viss bija kārtībā - bikses vairs nenoslīdēja un varēju uzrādīt savu pagaidām labāko rezultātu šajā klasē un sezonā,” atceras motobraucējs, kurš finišēja trešais un čempionāta kopvērtējumā jau pacēlies uz sesto pozīciju.

EMX250 klase jauniešiem motokrosā ir pēdējā pirms pasaules čempionāta MX2 ieskaites. Nākamais Eiropas čempionāta posms būs ļoti svarīgs Latvijas sportistiem, jo tas 3. un 4. jūnijā risināsies tepat, Ķeguma trasē. “Priecātos, ja ierastos maksimāli daudz fanu, jo labāko rezultātu uzrādīt tieši savu līdzjutēju priekšā būtu mana lielākā laime,” saka daudzsološais latviešu motobraucējs.

Kārļa Alberta brālis Jānis Mārtiņš, pārstāvot “MJC Yamaha” komandu, šosezon turpina startēt EMX125 klasē, kur aizvadīti trīs Eiropas čempionāta posmi. Pēc otrā etapa Jānis Mārtiņš Reišulis ieguva sarkano kopvērtējuma līdera numura plāksni un to saglabā arī pašlaik. Nākamais posms gaidāms 20. un 21. maijā Francijā, bet pēc tam arī šīs ieskaites sportisti dosies uz Ķegumu, priecējot Latvijas līdzjutējus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi