Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nāciju kausā motokrosā blakusvāģiem startēs brāļi Lielbārži un Daideri, kā arī Rupeika/Liepiņa ekipāža

Latvijas motosporta federācijas (LaMSF) Motokrosa komisija apstiprinājusi Latvijas izlases sastāvu startam Nāciju kausā motokrosā blakusvāģiem un tajā iekļauti Daniels un Bruno Lielbārži, Jānis un Lauris Daideri, kā arī Mara Rupeika/Kaspara Liepiņa ekipāža.

Nāciju kausa izcīņa no 7. līdz 8.oktobrim norisināsies Itālijas pilsētā Čingoli, kur 2017.gadā jau tika aizvadītas šīs sacensības. Toreiz Latvijas izlase nestartēja.

Divas no trīs Latvijas izlasē iekļautajām ekipāžām šo trasi zina ļoti labi, savukārt dvīņu brāļi Lielbārži tajā startēs pirmo reizi. Visnepatīkamākās atmiņas par Čingoli ir Mārim Rupeikam, kurš 2013.gadā šajā trasē piedaloties pasaules čempionāta posmā krita un guva ļoti smagu savainojumu (kakla skriemeļa lūzumu) pēc kā izārstēšanas viņš vairs pasaules čempionāta ieskaitē nav startējis.

No Latvijas komandā iekļautajiem braucējiem vienīgajam, kuram nav Nāciju kausa pieredzes ir Bruno Lielbārdis, kurš pērn šīs sacensības izlaida savainojuma dēļ. Tikmēr visi Latvijas sportisti ir startējuši pasaules čempionātos.

Vistitulētākā ekipāža Latvijas izlasē ir pašreizējie Latvijas čempionāta līderi Māris Rupeiks/Kaspars Liepiņš, kuri jau vairākas sezonas brauc kopā. Startējot atsevišķi Rupeiks 2005.gadā pasaules čempionātā izcīnīja bronzu, bet Liepiņš ir 2009.gada pasaules čempions un 2010.gada pasaules vicečempions. Tikmēr brāļi Jānis un Lauris Daideri 2011.gada pasaules meistarsacīkšu sezonā izcīnīja sudrabu, bet 2016.gadā Lauris braucot kopā ar beļģi Benu Andriansenu pievienoja savām trofejām vēl vienu pasaules sudrabu. Brāļi Lielbārži pasaules čempionātā debitēja pērn.

Visas trīs izlases ekipāžas vienā trasē būs sastopamas jau 3.septembrī Madonā, kur risināsies Latvijas motokrosa čempionāta sestais no septiņiem paredzētajiem posmiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi