Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Neikšāns un Dzirkals izcīna 3.vietu N4 klasē Francijas čempionāta posmā

Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals svētdien izcīnīja 3.vietu N4 klasē Francijas rallija čempionāta posmā "Rallye de Var", informēja  Latvijas Mobilā Telefona (LMT) rallija komandā.

Absolūtajā vērtējumā Neikšāns/Dzirkals finišēja 40.vietā, bet N4 klasē viņi otrās vietas ieguvējam Sirilam Odirakam zaudēja 0,3 sekundes. „Rallye du Var” absolūtajā vērtējumā uzvarēja soms Jari Mati Latvala.

Dalība vienā no grūtākajiem Francijas rallija čempionāta posmiem Neikšānam un Dzirkalam bija paredzēta kā treniņš asfalta ralliju specifikas apgūšanai. Trijās dienās dalībniekiem Francijas dienvidos 12 ātrumposmos bija jāveic 226 kilometri, un Neikšāna/Dzirkala sasniegto rezultātu komandā uzskata par asfalta rallija debitantiem teicamu sasniegumu.

Dzirkals pastāstīja, ka  "Rallye de Var" ātrumposmi ir ļoti sarežģīti ar ļoti daudz līkumiem. " Šajā rallijā vien bija vairāk līkumu kā visā Latvijas rallija čempionātā kopā. Ceļu konfigurācija šeit nepiedod kļūdas – katra kļūda nozīmē avāriju. Vēl nebijām iedomājušies, ka tas būs tik grūti arī fiziski. Asfalta riepas nodrošina tādu saķeri, ka ekipāža ir ļoti pakļauta inerces spēkiem," sacīja Dzirkals. "Mums veiksmīgi izdevās šo ralliju veikt bez lielām kļūdām un esam par to ļoti gandarīti,” viņš piebilda.

Savukārt Neikšāns startu Francijā nosauca par  vitāli svarīgu turpmākai izaugsmei un startiem starptautiskos rallijos. Tādu pieredzi nevarot gūt nedz Baltijā, nedz Skandināvijas rallijos.

LMT rallija komandai starts Francijā bija pēdējās sacīkstes 2011. gada sezonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi