Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Seska ekipāža ieņem trešo pozīciju pēc otrās sacensību dienas Horvātijas posmā

Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis pēc astoņiem sestdienas ātrumposmiem pasaules rallija čempionāta (WRC) Horvātijas posmā junioru klasē (JWRC) pakāpies uz trešo pozīciju.

Piecos pirmajos dienas "dopos" Seska pilotētā ekipāža finišēja ceturtajā vietā, bet trijos pēdējos - trešā, uz trešo vietu pakāpjoties arī posma kopvērtējumā.

"Pirms rallija pēdējās dienas mēs sēžam uz goda pjedestāla, tāpēc varam būt diezgan apmierināti ar šodien sasniegto," pilots ierakstīja savā "Twitter" kontā.

Pēc 16 ātrumposmiem līderis junioru klasē ir Džons Ārmstrongs no Lielbritānijas. Otrais ar 22,5 sekunžu atpalicību ir soms Lauri Jona, trešais - Sesks (+27,7), aiz kura minūtes un 3,3 sekunžu attālumā ir pirmās dienas līderis slovāks Martins Koči.

Jau ziņots, ka sacensību pirmajā dienā piektdien Sesks un Francis, sākuši ar sestajām vietām ātrumposmos, septītajā un astotajā "dopā" ierindojās ceturtajā vietā, kuru ieņēma arī posma kopvērtējumā pēc pirmās sacensību dienas.

 Svētdien junioru ieskaitē gaidāmi vēl četri ātrumposmi.

Visu klašu kopvērtējumā līdera pozīciju ir pārņēmis francūzis Sebastjans Ožjē ("Toyota"), kurš par 6,9 sekundēm apsteidz britu Elfinu Evansu ("Toyota") un par 10,4 sekundēm - līderi pēc pirmās dienas sacensībām beļģi Tjerī Nevilu ("Hyundai i20"). 2019.gada čempions igaunis Ots Tenaks ("Hyundai i20") ir ceturtais 37,8 sekundes aiz līdera.

Sesks kopējā ieskaitē līderim zaudē 19 minūtes un 3,1 sekundi, kas ļauj ieņemt 21.pozīciju.

LMT Autosporta akadēmijas ekipāža Sesks/Francis ir līdz šim vienīgie Latvijas rallisti, kuri kāpuši uz JWRC goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Vēsturisko uzvaru ekipāža pagājušajā gadā sasniedza Igaunijas posmā, aizvadīto sezonu noslēdzot kā vicečempioniem. Trijos no četriem sacensību posmiem ekipāža finišēja labāko trijniekā.

Visi sportisti startē identiskās "Ford Fiesta Rally4" automašīnās.

Šis ir pirmais šīs sezonas posms. Pēc tam sportisti sacentīsies akmeņainajos Portugāles ceļos (20.-23.maijā). No 15. līdz 18.jūlijam sacensības notiks Igaunijā, bet sezonu piloti noslēgs Beļģijā (13.-15.augustā) un Spānijā (14.-17.oktobrī).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi