Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sesks saglabā kopvērtējuma līderpozīciju arī pēc Sardīnijas JWRC posma

Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis šajā nedēļas nogalē izcīnīja trešo vietu pasaules rallija čempionāta (WRC) Sardīnijas posma junioru klasē, JWRC kopvērtējumā saglabājot līderpozīciju.

Jau ziņots, ka piektdien junioru klases kopvērtējuma līdera Seska spēkratu ceturtajā ātrumposmā piemeklēja tehniskas problēmas, kā dēļ pilots bija spiests izstāties no sacensību pirmās dienas, neizejot uz starta pārējos divos "dopos".

Sestdien Latvijas ekipāža atgriezās trasē un uzvarēja piecos no sešiem ātrumposmiem, bet desmitajā "dopā" tā ierindojās sestajā pozīcijā. Demonstrētais sniegums Seska ekipāžai junioru ieskaitē ļāva pakāpties uz trešo pozīciju. 

Svētdien Sesks ar Franci visos trīs ātrumposmos bija otrie aiz soma Sami Pajari, kas ļāva saglabāt trešo vietu. Uzvaru svinēja zviedrs Toms Kristensons no Zviedrijas, otrais ar vairāk nekā 11 minūšu deficītu bija pa paragvajietis Fabricio Zaldivars, bet Sesks atpalika teju pusstundu.

JWRC klasē visi sportisti startē ar Ford Fiesta spēkratiem.

Kopējā ieskaitē Sesks bija atrodams ceturtajā desmitā, bet uzvaru svinēja spānis Dani Sordo (Hyundai), kurš par 5,1 sekundi pārspēja savu komandas biedru Tjerī Nevilu no Beļģijas, bet vēl sekundi atpalika francūzis Sebastjans Ožjē (Toyota).

Ar ceturto vietu samierinājās kopvērtējuma līderis Elfins Evanss no Lielbritānijas (Toyota), aiz viņa soms

Tēmu Suninens (Ford), bet sestais bija pērnā gada čempions, igaunis Ots Tenaks (Hyundai).

Divus posmus pirms čempionāta beigām līderis ar 111 punktiem ir Evanss, tālāk ar 97 punktiem seko Ožjē, bet 87 punktus iekrājis Nevils.

Sezonas pirmajā JWRC posmā Sesks un Francis Zviedrijā izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai Tomam Kristensonam, bet otrajā etapā Igaunijā viņi sarūpēja Latvijai pirmo uzvaru šajā klasē. Pasaules Junioru čempionātā šogad paredzēts posms arī Beļģijā (19.-22.novembris).

Pērn Seskam bija debijas gads, pasaules junioru čempionātā braucot ar priekšpiedziņas Ford Fiesta R2 automašīnu. JWRC klasē 25 ātrumposmos Seska ekipāžai izdevies finišēt labāko trijniekā, ātrumposmos uzvara gūta trīs rallijos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi