Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Stupelis ar jaunu pieeju šosezon par mērķi izvirzījis trīs titulu iegūšanu

Latvijas vadošais blakusvāģu motokrosa kantētājs un trīskārtējais pasaules čempions Kaspars Stupelis ar jaunu pieeju treniņiem un domāšanā šosezon par mērķi izvirzījis trīs titulu iegūšanu, aģentūrai LETA teica sportists.

Arī nākamajā sezonā 36 gadus vecais Stupelis turpinās sadarbību ar nīderlandiešu pilotu Etjēnu Baksu. Abiem iepriekšējais gads nebija pārāk veiksmīgs, jo viņi ik pa laikam piedzīvoja kritienus, bet sezonu pasaules čempionāta kopvērtējumā noslēdza trešajā vietā.

"Nākamajā sezonā vēlos cīnīties par augstākajām vietām pasaules čempionātā. Šogad mērķis ir izcīnīt ceturto pasaules čempiona titulu, kā arī uzvarēt Nīderlandes čempionātā un Nāciju kausā. Tomēr šogad savu prātu cenšos nostādīt tā, ka mēģinu vairāk priecāties par procesu un izbaudīt to, ko daru un kur esmu," neslēpa Stupelis.

"Uzvelkot ķiveres, mēs "iesim gaļā" un darīsim visu, lai uzvarētu. Tomēr pērn bijām ļoti koncentrējušies, ka viss ir jāuzvar. Līdz ko uzlikām sev šādu slogu, tā bija vēl viens kritiens, vēl viena neveiksme. Šogad mēģināšu to visu pamainīt. Sportisti skrien pakaļ tituliem, bet beigās tā tomēr ir medaļa, kas ir no metāla izstrādājuma. Ja padomā globāli, pats galvenais ir process," uzsvēra latviešu motokrosists.

Neraksturīgi sev Stupelis uz šo sezonu piesaistījis arī fiziskās sagatavotības treneri - bijušo slēpotāju Juri Ģērmani.

"Neesmu slinkotājs un vienmēr daru daudz. Pirmās pārdomas bija pagājušās vasaras pasaules čempionāta sacensības Stelpē. Bija ļoti karsta diena un, kā jau pirms savu māju posma, bija daudz lietu, kas jāpaveic," sacīja Stupelis, kurš vēlāk pēc pulsometra datiem secinājis, ka uz to laiku bijusi pārslodze.

"Citreiz grūti paliek uz pēdējiem diviem apļiem, bet Stelpē es knapi varēju izturēt pēdējās 15 minūtes. Bija arī braucēji, kuri gāja peldēties uz dīķi un atslēdzās. Viņus bija jāslēdz pie sistēmas. Pēc šīm sacensībām man bija pārdomas, kur ir tā robeža. Jo, iespējams, pie nākamās robežas tu vienkārši "atdod galus". Saliekot to visu kopā, sapratu, ka man vajag cilvēku, kurš mani pastumj un dažreiz liek darīt to, ko es negribētu, vai arī pavelk atpakaļ un liek piebremzēt," norādīja sportists.

Stupelis atklāja, ka šī nedēļa viņam ir kā atslodze, tomēr viņš pats gribējis trenēties, bet Ģērmanis viņu no tā kategoriski atturējis.

"Ar Juri draugi esam jau kopš 2003.gada. Kad viņš pats vēl aktīvi sportoja, mēs bieži kopā braucām uz Zviedriju slēpot," atcerējās Stupelis.

Lai arī pagājušajā sezonā Stupelis ar Baksu piedzīvoja vairākus kritienus, latvietis atklāja, ka veselība šobrīd savesta kārtībā.

"Ar veselību viss ir labi. Pirms sezonas esmu aizvadījis četras treniņnometnes ārzemēs. Pēc Jaunā gada sapratu, ka nevaru pārāk ilgi uzkavēties mājās un man jābūt nometnes režīmā. Tiklīdz esi nometnes režīmā, vari darīt to, kas jādara, bet, kamēr esi mājās, ir ļoti daudz citu darīšanu," pauda Stupelis, kurš starpsezonā bija arī treniņnometnē Tenerifē. Sākotnēji viņš bija iecerējis tur veikt riteņbraukšanas treniņus, tomēr pēc Ģērmaņa aicinājuma vairāk laika pavadīja vieglatlētikas stadionā.

Savā solīdajā vecumā Stupelis vēl nezina atbildi uz jautājumu, cik ilgi startēs sacensībās, bet tas esot atkarīgs no četriem faktoriem - finansējuma, augsta līmeņa pilota, veselības un motivācijas.

"Bez finansējuma mēs diemžēl nevaram sportot augstā līmenī. Ja ir tāds atbalstītājs kā "Pafbet" un vēl kāds, tas var mani noturēt sportā ilgāk par šo gadu. Vēl arī veselība - lai nav problēmu, kas liegtu nodarboties ar motokrosu. Tāpat man ir svarīgi būt kopā ar augsta līmeņa braucēju, jo es šaubos, vai es būtu gatavs darīt visu šo darbu ar domu, kad pasaules čempionātā braukšu pa 15.vietu. Vēl viens faktors ir motivācija - varbūt man vienā jaukā dienā tās pēkšņi nebūs. Ar to man it kā nav bijis problēmu, bet katram cilvēkam ir apjoms, kas ar laiku izsīkst," teica latviešu kantētājs.

"Šīs ir tās četras lietas, kas ietekmē manu lēmumu turpināt braukt. Piemēram, šogad pirmo reizi biju Tenerifē. Ja citiem sportistiem braukāt pa nometnēm un viesnīcām ir ikdiena, es savos 36 gados to uztveru kā dāvanu, jo man tā nav bijis. Esmu trenējies smagos apstākļos un dzīvojis pa busiem," neslēpa Stupelis.

Stupelis divas reizes par pasaules čempionu kļuvis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004.gadā), bet 2015.gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi