Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Stupelis/Bakss izcīna trešo vietu blakusvāģu motokrosa PČ kopvērtējumā

Latvijas kantētājs Kaspars Stupelis ar nīderlandiešu pilotu Etjēnu Baksu svētdien Francijā izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosa kopvērtējumā.

Noslēdzošajā 12.posmā Bakss/Stupelis pirmajā finālbraucienā pēc neveiksmīga starta aizcīnījās līdz piektajai vietai, bet otrajā braucienā ierindojās trešajā pozīcijā. Šāds sniegums neļāva pacīnīties par otro vietu, bet saglabāja stabilu trešo pozīciju kopvērtējumā.

Uzvaru kopvērtējumā izcīnīja Marvins Vanlušens no Beļģijas, bet otrā palika nīderlandieša Kūna Hermana pilotētā ekipāža.

Vanlušens kopvērtējumā sakrāja 507 punktus, bet Hermanam pēc pēdējā posma bija 426 punkti. Savukārt trešajā vietā esošie Bakss un Stupelis sakrāja 392 punktus, bet Kerts Variks ar citu latvieti Lauri Daideru sacensībās tika pie 291 punkta, kas viņiem kopvērtējumā deva septīto pozīciju.

Vanlušens ar nīderlandiešu kantētāju Benu van de Bogārtu pasaules čempionu titulu nodrošināja jau pirms nedēļas iepriekšējā etapā.

Stupeļa pārstāvji informēja, ka Latvijas sportists pasaules čempionātā turpinās startēt vēl vismaz vienu sezonu, neatmetot sapni par ceturto čempionu titulu. Stupeļa pārstāvji gan šobrīd nav atklājuši, ar kuru braucēju Latvijas kantētājs startēs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sezonas trešajā posmā latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks lauza muguras skriemeli un arī ribas, kā dēļ viņam noritēja garš rehabilitācijas process. Viņa pilots Valentēns Žiro no Francijas sezonas turpinājumā startē kopā ar savu tautieti Džoniju Badēru.

Iepriekšējā sezonā Mucenieks duetā ar Žiro kļuva par vicečempioniem, kamēr sestajā vietā meistarsacīkstes noslēdza latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis. Par pasaules čempioniem blakusvāģiem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē ekipāža.

Pēc sezonas šķīrās Latvijas ekipāžas ceļi, trīskārtējam pasaules čempionam Stupelim atkal pievienojoties Baksa ekipāžai.

Stupelis divas reizes titulu izcīnījis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004.gadā), bet 2015.gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Šosezon divi no 12 posmiem notika Latvijā - septītais etaps norisinājās Cēsīs, bet iepriekšējais - Stelpē. Sākotnēji kalendārā bija 13 posmi, bet septembra vidū vēl viens Vācijā paredzētais etaps tika atcelts, līdz ar to pasaules čempioni tika noteikti 12 etapos.

Pērn Stelpes posmā Žiro ar Mucenieku bija otrie, piekāpdamies Baksam un Musē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi