Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

TV6 translēs ralliju Liepāja – Ventspils

TV6 piedāvā lielisku iespēju īstiem rallija faniem sekot līdzi biedrības RA Motosport organizētajam 2013.gada FIA Eiropas Rallija otrajam posmam, kas norisināsies no 1. līdz 3.februārim Latvijā.

Rally Liepāja – Ventspils būs ne vien FIA Eiropas Rallija Čempionāta otrais posms, bet arī 2013.gada Latvijas Rallija Čempionāta pirmie divi posmi. Zināms, ka dalībnieku saraksts pārsniedz 30 ekipāžas, tostarp ir arī bijušais Latvijas čempions Aivis Egle ar stūrmani Andi Daugu. Viņi kopā ar citām ekipāžām februāra sākumā dosies sniegotajos Kurzemes ceļos, kur trīs dienu laikā būs jāveic 15 ātruma posmi 243 kilometru garumā. Rally Liepāja – Ventspils norisei līdzjutēji varēs sekot 5. un 9.februārī 23:00 kanālā TV6!

Būtiskas izmaiņas ERČ formātā

Līdz ar 2013.gadu FIA Eiropas Rallija Čempionāts (ERČ) piedzīvos būtiskas izmaiņas sportiskajā formātā. Ar Starptautiskās Automobiļu Federācijas (FIA) lēmumu, čempionāta rīkošana uz nākamajiem desmit gadiem uzticēta Eurosport Events. Tie iepriekš izveidojuši veiksmīgo Intercontinental Rally Challenge (IRC) projektu, kas ir uzskatāms par otro spēcīgāko rallija čempionātu pasaulē. Turpmāk šie divi čempionāti (ERČ un IRC) tiks apvienoti, par pamatu ņemot tieši IRC formātu, radot spēcīgu un skatītājiem aizraujošu sezonu.

Izmainīts tiks arī ERČ sportiskais formāts, kurā vairs neredzēs ierastos koeficientus un zonas. 2013.gada kalendārā iekļauti trīspadsmit vienādas nozīmes posmi – septiņi asfalta seguma, četri grants un divi sniega seguma ralliji, kas no janvāra līdz novembrim notiks dažādās vietās Eiropā. Būtiski, ka autosportistiem nebūs jāpiedalās noteiktā minimālajā skaitā sacensību — čempionāta kopvērtējumā tiks ieskaitīti četri labākie rezultāti no pirmajiem septiņiem posmiem un labākie četri rezultāti no pēdējiem sešiem posmiem.

Vienīgais ziemas rallijs

61. FIA Eiropas Rallija Čempionāta sezonas kalendārā iekļautie 13 posmi norisināsies uz dažādiem ceļa segumiem – grants, asfalts un sniegs. Čempionāts sākās Austrijā, kur no 3. līdz 5.janvārim norisinājās Jännerrallye, kam sekos sezonas otrais posms Kurzemes reģionā. Rally Liepāja – Ventspils paredzēts kā sezonas vienīgais ziemas rallijs, kas tiks aizvadīts ar riepām, kas aprīkotas ar sporta radzēm. Prognozēts, ka pirmie sportisti sacensību norises vietā ieradīsies jau 29.janvārī, lai aprastu ar vietējiem laika apstākļiem un pienācīgi sagatavotos savam startam. Rally Liepāja – Ventspils svinīgais starts un pirmie ātruma posmi tiks aizvadīti 1.februārī Liepājas apkārtnē. Otrās dienas laikā rallijs pamazām virzīsies ziemeļu virzienā, dienu noslēdzot Ventspils pievārtē. Savukārt noslēdzošā rallija diena 3.februārī tiks aizvadīta Ventspils apkārtnē, kur norisināsies arī apbalvošanas ceremonija.

Spēcīgas ekipāžas

Šobrīd dalībnieku sastāvā var atrast dalībniekus no desmit dažādām Eiropas valstīm – 24 ekipāžas ERČ un 22 ekipāžas LRČ. Starp spēcīgākajām ekipāžām šobrīd minamas ungāru komandas Eurosol Racing Team Hungary pieteikums, kurā iekļauti pilots János Puskádi un stūrmanis Barna Gódor, kuri brauks ar Škoda Fabia S2000 automašīnu. Latvijā vēl neredzētu mašīnu sagādājis arī Raimonds Kisiels ar Arni Roni, kuri Rally Liepāja – Ventspils startēs ar Mini JCW RRC automašīnu. Taču šī nebūs vienīgā latviešu ekipāža, piedalīsies arī bijušais Latvijas čempions Aivis Egle ar stūrmani Andi Daugu (Mitsubishi Lancer Evo X) un baltkrievu ekipāža Dmitri Yakimakho/Volha Zakharava (Citroen C2). Dalībnieku sarakstā oficiāli iekļauts arī Rallija Latvija 2007 uzvarētājs soms Jari Ketomaa, kurš savas karjeras laikā ir startējis 26 Pasaules Rallija čempionāta (WRC) posmos.

Rally Liepāja – Ventspils norisei līdzjutēji varēs sekot līdz ne tikai klātienē, bet arī pie televīzijas ekrāniem – to pārraidīs kanālā TV6. 5.februārī 23:00 varēs vērot pusstundas garu rallija apskatu par Latvijas posmu, bet 9.februārī 23:00 būs stundas garš apskats kanālā TV6.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi