Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tour de France oficiāli ieguvis jaunu norises laiku

Prestižās daudzdienu velosacensības Tour de France trešdien oficiāli ieguvušas jaunu norises laiku - no 29.augusta līdz 20.septembrim - paziņoja organizatori.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Tour de France organizatori drudžaini strādā, lai atrastu jaunu sākuma datumu velosipēdistu lielākajām sacīkstēm pēc tam, kad Francijas prezidents Emanuels Makrons televīzijā paziņoja par publiskās pulcēšanās aizlieguma pagarinājumu Francijā līdz jūlija vidum koronavīrusa izraisītās epidēmijas apstākļos.

Sākotnēji bija paredzēts, ka velobrauciens ar aptuveni 4500 cilvēku karavānu startēs Nicā 27.jūnijā un finišēs Parīzē 19.jūlijā. Nav nekādu iespēju, ka pasākums var noritēt plānotajos termiņos, un organizatori saskaras ar milzīgu loģistikas uzdevumu - pārplānot velobrauciena norises laikus.

Jau iepriekš organizatori paredzēja, ka sacensības varētu tikt pārceltas uz augusta beigām un septembra sākumu, bet trešdien par to oficiāli izdevies vienoties arī ar Starptautisko riteņbraukšanas federāciju (UCI).

Šī būs pirmā reize Tour de France vēsturē, kad sacensības tiks aizvadītas tik vēlu. Prestižā tūre ierasti notika vasaras vidū un vienkopus pulcēja ap 12 miljoniem līdzjutēju.

Jau ziņots, ka līdz ar Tour de France pārcelšanu, jauni norises laiki jāmeklē arī Vuelta a Espana un Giro'd'Italia tūrēm. Spānijas tūre bija pārcelta uz 14.augustu līdz 6.septembri, bet līdz ar izmaiņām, kuras ieviesa jaunais Tour de France grafiks, Vuelta a Espana būs jāieplāno vēlāk. 

Organizatori vēstīja, ka Vuelta a Espana un Giro'd'Italia, iespējams, varētu notikt oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi