Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ar spēcīgiem un titulētiem braucējiem atjaunots Pļaviņu MTB maratons

Šī gada 1. jūnijā, pēc vairāku gadu pārtraukuma norisinājās Pļaviņu MTB maratons, ko organizēja Aizkraukles novada sporta centrs sadarbībā ar Pļaviņu sporta klubu “Skanste”, pulcējot vienus no labākajiem šī brīža MTB braucējiem Latvijā. Uzvaras maratona distancē svinēja vairākkārtējs Latvijas čempionātu medaļnieks Lauris Purniņš “DTG-Mysport” un daudzkārtējā čempione Katrīna Jaunslaviete-Kipure “ZZK/AP Print”, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Dalībniekiem bija iespēja startēt maratona (60 km) vai pusmaratona (30 km) distancēs. Kā vēlāk daloties ar pieredzi stāstīja sportisti, trase bija tehniska, sarežģīta ar ātriem nobraucieniem un stāviem, gariem kāpumiem. Tomēr tā bija interesanta, aizraujoša ar skaistiem dabas skatiem un finišā sniedza kārtīgu gandarījuma sajūtu par paveikto.

Martona distancē pjedestālu aizņēma visi pašmāju sportisti, kuriem bija piešķirti pirmie trīs starta numuri kā galvenajiem favorītiem. Pirmā vieta riteņbraucēju pasaulē jau labi zināmajam un prestižo sacensību “Cape Epic” uzvarētājam Laurim Purniņam no “DTG-Mysport” komandas. Atpaliekot tikai pēdējā finiša kalnā, turpat aiz Laura sekoja Latvijas biatlona izlases dalībnieks un Laura komandas biedrs Aleksandrs Patrijuks. Šiem diviem “DTG-Mysport” komandas pārstāvjiem izdevās atrauties no pārējās grupas jau sacensību sākumā.  Cīņā par trešo vietu stiprākais izrādījās komandas “Skanste” dalībnieks un labi zināmais kādreizējais šosejas braucējs Deins Kaņepējs.

Sievietēm maratona distancē uzvarēja un uzrādīja tiešām iespaidīgu, pat vīriešu konkurencē vērā ņemamu rezultātu, četru bērnu māmiņa un daudzkārtēja Latvijas čempione Katrīna Jaunslaviete-Kipure no “ZZK/AP Print” komandas. Otro vietu ieguva komandas “Selonia” braucēja Baiba Saleniece.

Arī pusmaratona distancē ar lielisku sniegumu startēja pļaviņietis Raimondam Brics no “DTG-Mysport”, iegūstot pārliecinošu pirmo vietu. Aiz viņa ierindojās U18 braucējs Kristaps Leibuks. Labāko trijnieku noslēdza Mārtiņš Romanovskis no velo komandas “Ogre”.

Sieviešu konkurencē pusmaratona distancē ātrākās braucējas bija savulaik viena no vadošajām MTB braucējām Ingrīda Šmite no “Latvian Cycling girls” komandas aiz sevis atstājot Evitu Bausku no Selonia un Ievu Jurēviču, kura pārstāv LiVelo/ Zelta Zeme komandu.

Komandu vērtējumā maratona distancē pārliecinoši uzvarēja “DTG-Mysport”, aiz sevis atstājot “Skanste Virši” un “ZZK/ AP Print” komandas braucējus. Pusmaratona distancē uzvarēja vietējā Pļaviņu sporta kluba “SKANSTE VIRŠI” braucēji. Otro un trešo vietu ieņēma “Dobeles Dzirnavnieks/Feel Free/Dobeles SS” un “LiVelo/Zelta zeme” komandas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi