Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Blūms Francijā izcīna augsto piekto vietu PČ XCC krosā

Piektdienas vakarā savu karjeras un Latvijas lielāko panākumu pasaules čempionātos kalnu riteņbraukšanā (MTB) sasniedzis Mārtiņš Blūms, kurš Francijā izcīnīja piekto vietu saīsinātā krosa, jeb XCC, sacensībās. Svētdien Mārtiņam priekšā dalība pamatsacensībās, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Cēsinieks Mārtiņš Blūms uz Alpu kalnu pilsētiņu Les Getsu devās uzreiz pēc Eiropas čempionāta, kur viņš XCO krosa sacensībās ieņēma 30. vietu. Sportists aizvadīja aktīvu treniņu nedēļu pasaules čempionāta trasē, lai būtu pēc iespējas labāk gatavs gan piektdienas XCC, gan svētdienas XCO krosa sacensībām.

XCC kross, kas ir viena no dinamiskākajām un skatāmākajām riteņbraukšanas veidu disciplīnām, pulcēja 47 sportistus. Blūms startēja no priekšējām rindām. Pirmo apli Mārtiņš pabeidza 11. vietā. Tālāk gan sekoja liels kritums vietu izteiksmē. Otro apli Mārtiņš pabeidza vien 35. vietā (47. apļa laiks), 20 sekundes aiz līdera.

Turpinājums gan atkal bija visaugstākajā līmenī. Piektajā un sestajā aplī Blūms uzrādīja labākos apļa laikus un strauji tuvojās līderiem. Septītajā aplī Mārtiņš tā brīža līderim Tomasam Litšeram (Šveice) trenera Jāņa Mūsiņa audzēknis zaudēja vien astoņas sekundes. Nākamā apļa laikā Blūms ne tikai panāca līderus, bet izvirzījās līdera pozīcijā.

Atlikušajā daļā Mārtiņš turpināja braukt vadošo braucēju pulkā. Finišs tika sasniegts ļoti augstajā piektajā vietā. Šis panākums ir Latvijas sportistu labākais panākums pasaules čempionātos kalnu riteņbraukšanā. Blūms spilgti apliecināja savas cīnītāja spēja pēc atkrišanas uz beigām otrajā aplī. Jāatzīmē, ka pērn šajā disciplīnā Blūms pasaules čempionātā bija sestais ātrākais.

Par pasaules čempionu kļuva Toma Skujiņa treniņu biedrs Samels Gazē no Jaunzēlandes, kurš savu pārsvaru nodrošināja vien pēdējā aplī. Tuvāko sekotāju Filipo Kolombo no Šveices viņš apsteidza par 3 sekundēm. Trešo vietu ieguva cits šveicietis Tomass Litšers. Blūms uzvarētājam zaudēja 16 sekundes.

Pamatsacensības gaidāmas svētdien pulksten 16:15 pēc Latvijas laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi