Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

FOTO: Vivus MTB Maratona 2. un 3.posmā Opekalnā dubultuzvaras Muižniekam un Kovgerei

Pagājušajā nedēļas nogalē, 25. un 26.maijā, Alūksnes pusē, Opekalnā, norisinājās lielākā MTB maratona Vivus.lv 2. un 3. posms. Dubultuzvaras abas dienas jeb abos posmos svinēja alūksnieši Beāte Kovgere un Oskars Muižnieks. Veclaicenes daudzveidīgais reljefs ar elpu aizraujošajiem skatiem trasi padarīja vēl baudāmāku, un šī bija pilnīgi jauna trase, kura pirmo reizi notika pie Latvijas augstākās baznīcas – Opekalna baznīcas. Dalībnieku vidū bija arī viens no savulaik labākajiem Latvijas volejbolistiem Valts Mihelsons, kā arī titulētais spēka vīrs Dainis Zāģeris.

Pirmo reizi seriāla vēsturē Opekalnā norisinājās Vivus.lv MTB Maratona sacensības. Abas sacensību dienas dalībniekus karsēja saule +27 grādi, kas noteikti nepalīdzēja šo dinamisko, ātro un ar garajiem kāpumiem bagāto distanci veikt ātrāk, bet skatītājiem izcila lokācija baudīt labo laiku un skaisto dabu visapkārt.

Spēcīgākais dalībnieku sastāvs kā allaž bija “Kärcher” maratona distancē, kur sacentās TOP Latvijas MTB maratona braucēji – bijušais biatlonists un olimpisko spēļu dalībnieks Oskars Muižnieks, Oskara komandas biedrs episkākajās MTB sacensībās Ppasaulē “Cape Epic” un arī amatieru grupas uzvarētājs Lauris Purniņš, Latvijas izlases biatlonists Aleksandrs Patrijuks, kā arī bijušais biatlonists Roberts Slotiņš.

Maratona distances dalībnieki pirmajā dienā veica 26km apli, savukārt otrajā dienā to pašu apli mēroja divas reizes, kopā nobraucot 52km. Pirmajā dienā norisinājās intervālu starts, kur dalībnieki startē pa pieci cilvēki un ik pa 30 sekundēm. Intervālu startā ātrākais bija Oskars Muižnieks, kas visu laiku pavadīja līderos, bet tur pat pārējās godalgotajās vietās Oskara komandas biedri no DTG/MySport Patrijuks un Purniņš. Savukārt, otrajā dienā trijnieks bija tas pats, bet vietas samainīja Purniņš un Patrijuks – Uzvara vēlreiz daudzkārtējam MTB čempionam Muižniekam, otrā vieta čempionātu medaļniekam Purniņam, bet trešais finišēja otrajā aplī savu pazaudēto numuru atradušais Patrijuks, kuram tā bija otrā godalga šosezon

Savukārt sievietēm ātrākā dāma pirmajā dienā intervālu startā bija EMU Mālpils komandas braucēja Beāte Kovgere, otrā ātrākā izrādījās igauniete Merilina Bazoleva, bet trešā vieta tika Katrīnai Jaunslavietei-Kipurei. Otrajā dienā sacensībās ar kopējo startu trijnieks nemainīgs, un tāpat kā vīriešiem vietām apmainījās otrā un trešā vieta, proti Jaunslaviete-Kipure un Bazoleva, bet vēlreiz pirmā bija “Cape epic” otro vietu ieguvusī Kovgere, kura Ķeguma posmu izlaida.

Latvijas Valsts mežu pirmās dienas 16km pusmaratona distancē par godalgotajām vietām norisinājās spraiga cīņa. Pirmā posma uzvarētājs Kristers Celitāns nejutās labi, tāpēc nācās samierināties ar palikšanu ārpus trijnieka. Pieredzes bagātais un arī individuālā brauciena meistars Ģirts Cirvelis (Roadex) svinēja pirmo uzvaru šajā sezonā. 20 sekundes aiz viņa otrais finišēja mammadaba.lv braucējs Reinis Markss, bet trešā vieta Dako Ziemeļvidzeme braucējam un pērnā gada medaļniekam Latvijas čempionātā slēpošanā Mārtiņam Daļeckim, kuram ar Marksu pirmās godalgas.

Otrajā dienā norisinājās spraigāki un arī dramatiskāki notikumi, jo kādus 150m līdz finišam kāpuma galā nelielā līkumā saslīdēja un krita līderpozīcijās esošais Alvils Pētersons (NN Sporta klubs/RRS), tādējādi pazaudējot reālu iespēju izcīnīt uzvaru, bet tik un tā tiekot pie pirmās godalgas kopējā ieskaite šajā sezonā. Šāda situācija palīdzēja uzvarēt otro dienu pēc kārtas Cirvelim, bet trešā vieta Rolandam Burcevam (Velo Express racing team).

Sievietēm Latvijas Valsts mežu pusmaratonā dubultuzvara Kristai Pūcītei, kas šogad amatieru klasē izcīnīja 2. vietu “Cape Epic” kopā ar Kovgeri, bet pirmajā posmā Ķegumā uzvarējusī Baldones riteņbraukšanas nodaļas braucēja un slēpošanā medaļas izcīnījusī Amanda Reilija Zariņa abas dienas finišēja otrā.  Trešās vietas ieguva Linda Elizabete Brilte no Dako Ziemeļvidzmes komandas, bet otrajā dienā Laura Klismete (RRS), kura pēdējā kalnā atspēlēja 19 sekunžu deficītu Ievai Kalniņai.

“Mangaļi” 14km pusaudžu braucienā meitenēm dubultuzvara Samantai Celitānei (Garām ejot MTB Team), otrā vieta abās dienās U12 grupas līderei Katrīnai Hansonei (RRS), bet trešā sestdien un svētdien finišēja Samanta Roziņa (Latvian Cycling Girls).

Puišiem “Mangaļu” pusaudžu distancē TOP3 abas dienas nemainīgs bija tikai uzvarētājs – sezonas līderis no VeloLifestyle/SmilteneBJSS Mārtiņš Ice. Pirmajā dienā ierastajā otrajā vietā finišēja Mārtiņa komandas biedrs Roberts Judins, bet svētdien viņš līdzīgajā cīņā palika ceturtais, tādējādi Raimonds Pilenieks (Ķekavas NSS) un pazīstamā modernā pieccīņnieka Sandra Šikas dēls Olivers(L.O.D.E.S) varēja ieņemt par vienu pozīciju augtāku vietu, Pileniekam divām trešajām vietām pievienot otro, bet pagājušā gada U12 līderim Šikam pirmo reizi tiekot trijniekā šosezon U14 grupā.

Vivus.lv MTB Maratons ir lielākais MTB maratons Latvijā, kas piedāvā dalībniekiem iespēju būt dabā maratona vai pusmaratona distances garumā jau 18 gadus. Šogad Vivus.lv MTB Maratons norisināsies 7. posmos dažādās Latvijas pilsētās. Lielākā sportiskā intriga ir “Kärcher  Maratona distancē”, kur savas cīņas aizvada elites līmeņa velosportisti. Viskuplāk pārstāvēta ir “Latvijas Valsts Meži pusmaratona distance”, kur savus dueļus realizē kalnu riteņbraukšanas uzlecošās zvaigznes un MTB entuziasti. Jaunākajām atvasēm, atbilstoši savai vecuma grupai, ir iespēja būt dabā “Mangaļi pusaudžu distancē” vai “Cido Kids bērnu braucienā”.

Vivus.lv MTB maratona sezonas kalendārs:

06.07.2024 – 4.posms Talsi, Kamparkalns

07.07.2024 – 5.posms Talsi, Kamparkalns

04.08.2024 – 6.posms Cēsis “Latvijas čempionāts MTB maratonā”

07.09.2024 – 7.posms Ape/ Vaste Roosa Igaunija, #MTB100

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi