Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

FOTO: Muižnieks LVM MTB maratona Siguldas posmā triumfē Latvijas čempionātā

Sestdien Siguldā notika Latvijas valsts mežu MTB maratona sezonas otrais posms, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts MTB maratonā. Elites vīru grupā trešo gadu pēc kārtas par valsts čempionu kļuva DTG – MySport komandas riteņbraucējs Oskars Muižnieks. Sieviešu grupā nepārspēta palika Katrīna Jaunslaviete – Kipure, amatieriem Aleksandrs Patrijuks, kamēr valsts junioru čempiona titulus ieguva – Ronalds Rītiņš un Renāte Rodionova.

Kalnu divriteņu maratona sezona Latvijā sestdien turpinājās Siguldā. Lieliski sagatavotās un izaicinājumiem bagātās trasēs norisinājās Latvijas valsts mežu MTB maratona otrais no kopumā šogad aizvadāmajiem pieciem posmiem. Vienlaikus šis bija arī Latvijas čempionāts MTB maratonā. Valsts čempioni tika kronēti kopumā piecās vecuma un meistarības grupās.

Elites un amatieru čempiona tituli tika noskaidroti 46 kilometru garajā “Toyota Hybrid” distancē. Trases veidotāji, starp kuriem arī Siguldas novada domes priekšsēdētājs un aktīva dzīves veida piekritējs Uģis Mitrevics, bija parūpējušies, lai distance būtu kāpumiem, nobraucieniem, šaurām takām un virkni citiem pārbaudījumu bagāta. Jau īsi pēc starta atrāvienā devās pēdējo divu gadu čempions Oskars Muižnieks, kuram pievienojās 2018. gada Pasaules kausa posmā 8. vietu ieguvušais Arnis Pētersons un jaunais “ZZK” komandas talants Rodžers Petaks. Vēlāk gan Oskaram ar Arni izdevās atrautiets no Rodžera, kamēr līderu duetam pievienojās vēl viens “DTG – MySport” vienības braucējs Lauris Purniņš.

Trijatā sekmīgi sastrādājoties, visi trīs “DTG – MySport” vīri finiša līniju šķērsoja kopā. Latvijas čempiona titulu jau trešo gadu pēc kārtas guva Oskars Muižnieks, otrā vieta Laurim Purniņam, bet trešā Arnim Pētersonam. Līderis trasē pavadīja 1 stundu 41 minūti un 51 sekundi. Labāko sešiniekā vietas izpelnījās arī – Rodžers Petaks (“ZZK”), Uldis Ālītis un Aleksandrs Patrijuks (abi “DTG – MySport”).

Aleksandrs Patrijuks kļuva par Latvijas amatieru čempionu, bet abas pārējās vietas uz goda pjedestāla šajā vērtējumā aizņēma Jānis Priževoits (“VW Komerctransports – Veloprofs.lv”) un Gints Lūsis (“DTG – MySport”).

Sievietēm pārliecinoši posmā uzvarēja un par Latvijas čempioni kļuva “ZZK” vienības sportiste Katrīna Jaunslaviete – Kipure. Viņas laiks distancē – 1 stunda 58 minūtes un 31 sekunde. Otro vietu ieņēma pērnā gada valsts čempione Lelde Ardava (“VW Komerctransports – Veloprofs.lv”), bet bronzas godalgu pēdējos metros izrāva Zane Ķelpe (“MTB Garkalne”).

Latvijas valsts mežu MTB maratona “Toyota Hybrid” kopvērtējumā pēc otrā posma vīru absolūtajā vērtējumā līdera kreklu pārņēmis Lauris Purniņš, kuram seko Arnis Pētersons un Rodžers Petaks. Dāmām pirmā ir Katrīna Jaunslaviete – Kipure, otrā Lelde Ardava, bet trešā Vija Frīda.

“Lielbāta” Tautas braucienā dalībnieki veica 36 kilometru garu un ļoti baudāmu trasi. Pārliecinošu uzvaru vīru konkurencē izcīnīja pirmā posma uzvarētājs Ģirts Cirvelis no “Roadex” komandas. No Iecavas nākušais sportists trasē pavadīja 1 stundu 20 minūtes un 41 sekundi. Finišējot 42 sekundes pēc uzvarētāja, otro vietu ieguva Oskars Ārgalis (“Velohooligns – Ķeizari 1”), bet trešā vieta mājiniekam Arnim Taukačam (“3M Latvija”).

Par Latvijas junioru čempionu kļuva strauji progresu piedzīvojušais “VW Komerctransports – Veloprofs.lv” braucējs Ronalds Rītiņš. Viņš finišēja pēc 1 stundas 22 minūtēm un 40 sekundēm. Otro vietu ieņēma Bruno Mārtiņš Binovskis (“DTG – MySport”), kuru no čempiona šķīra 1 minūte un 11 sekundes. Tikmēr bronzas godalgu ieguva “RRS/ MSĢ” pārstāvis Kārlis Klismets.

Junioru meiteņu grupā čempiones titulu ieguva Carnikavas sporta centra pārstāve Renāte Rodionova (01:33:55), otrā vieta “ZZK” pārstāvei Evelīnai Ermanei Marčenko (+00:04:13), bet trijnieku noslēdza “Livelo Zelta zeme/ RRS” riteņbraucēja Lāsma Elza Vaivode. Absolūtajā dāmu vērtējumā pirmā Rodionova, otrā Marčenko, bet trešā Beate Kovgere (“VW Komerctransports – Veloprofs.lv”).

Komandu vērtējumā “Toyota Hybrid” distancē triumfēja “DTG – MySport”, otrā vieta “VW Komerctransports – Veloprofs.lv”, bet trešā “Dako Ziemeļvidzemei”. “Lielbāta” Tautas distancē nepārspēti palika “Dako Ziemeļvidzeme”, kam sekoja Valmieras velo vienība un “Velotreniņi.lv”.

Lieliskā gaisotnē norisinājās arī nepilnus 20 kilometrus garais “Mammadaba” Veselības brauciens, kurā piedalījās arī jaunie riteņbraucēji. M14 grupā puišiem uzvarēja Bruno Brēde, kuram sekoja Kristers Celitāns un Rauls Ukins. Šajā pat vecumā meitenēm pirmā vieta pirmā vieta Amandai Reilijai Zariņai, otrā Ievai Kalniņai, bet trešā Paulai Parīcijai Tilko. Puišiem M12 grupā pirmais Rihards Lozbers, otrais Helvijs Kancers, trešais Alvils Pētersons. 12 gadīgo meiteņu kategorijā uzvarēja Kate Skujiņa, kurai sekoja Laura Klismete un Una Lagzdiņa.

Azart pilnā gaisotnē aizritēja arī “Maxima” bērnu braucieni, kuros piedalījās jaunie pedāļu minēji vecumā no 3 – 10 gadiem. Latvijas valsts mežu MTB maratona trešais posms notiks 25. septembrī Talsos.

LVM MTB maratona kalendārs:

27. septembris – Talsi

11. oktobris – Ikšķile

24. oktobris - Ropaži

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi