Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Gailišs: Šodien esmu neapmierināts

Latvijas parasportists Oskars Gailišs nav apmierināts ar savu sniegumu Parīzes paralimpiskajās spēlēs šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā, sarunā ar Latvijas televīziju (LTV) atzina Gailišs.

Jau ziņots, ka piektdien Gailišs Parīzes paralimpiskajās spēlēs šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā C4-C5 grupā tika apsteigts par apli, latvietim noslēdzot sacensības 18.pozīcijā.

"Šodien esmu galīgi neapmierināts. Bija auksts priekš manis. No rīta bija +14, man patīk siltāki laikapstākļi. Bija izdomāta taktika no sākuma mēģināt mukt prom, bet biju pamēģinājis ļoti lielu ātrumu sākumā. Kādi pieci cilvēki trešajā kilometrā pabraucām, bet mūs nelaida prom. Jau pirmajā aplī sadalījās visi," skaidroja Gailišs.

"Jau parasti, kad sākas sacensības, ir pedālis grīdā, bet šoreiz vispār nepalaida nevienu," turpināja parasportists.

Dienu iepriekš Gailišs sacentās individuālajā braucienā un viņš atzina, ka pēc ceturtdien aizvadītajām sacensībām pietiekoši neatjaunojās. "Šodien nebija mana diena," piebilda riteņbraucējs.

Gailišs izcēla, ka divus vai trīs gadus Pasaules kausa un pasaules čempionāta sacensībās nebrauc kopš ar C5 grupu, bet paralimpiskajās spēlēs C4 un C5 grupas startē kopā.

"Tie pieci C5 kategorijas braucēji nav saprotami, bet C4 ir vairāk prognozējami. Pat slovāks, kurš trekā izcīnīja zelta medaļu četros kilometrus, palika beigās ar mani," teica Gailišs.

"Sākumā bijām seši kopā. Kalnā jutos diezgan labi un centos tur braukt priekšā, lai turētu savu tempu. Daži atbira un palikām trijatā. Indonēzietis, kurš brauca ar mums, vispār nestrādāja. Beigās, sākoties sestajam aplim, tur es no viņiem aizbraucu viens pats," stāstīja latvietis.

Par uzvarētāju grupas braucienā kļuva ukrainis Jehors Dementjevs, kurs finiša spurtā apsteidza otrās vietas ieguvēju francūzi Kevinu Lekenfu, bet labāko trijnieku noslēdza Nīderlandes pārstāvis Martins van de Pols. Četri vadošie riteņbraucēji finišu sasniedza pēc divām stundām 18 minūtēm un 59 sekundēm.

Gailišs šajās paralimpiskajās spēlēs jau startēja individuālajā braucienā, izcīnot 13.vietu. Paralimpisko spēļu debitants Gailišs piedalījās arī sacensībās treka riteņbraukšanā, kur ieņēma 23.vietu individuālajā braucienā un 11.vietu iedzīšanā.

Parīzes paralimpiskās spēles beigsies 8.septembrī, latviešiem startējot vieglatlētikā, paralimpiskajā iejādē, velobraukšanā, peldēšanā un šaušanā.

Paralimpiskajās spēlēs ir pārstāvēti 22 sporta veidi, kuros startē apmēram 4400 sportistu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi