Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas duetiem Cape Epic garākajā posmā dominējoša uzvara un otrā vieta

Dienvidāfrikā otrdien aizvadīts Pasaulē prestižākā MTB pāru daudzdienu sacensību “Absa Cape Epic” otrais posms. Vīru amatieru konkurencē “Latvian Wannabe Pro cyclists” duets – Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš – izcīnīja jau trešo ļoti pārliecinošo uzvaru, absolūtajā ieskaitē ieņemot 28. vietu. Dāmu amatieru grupā “RoadexEMU” vienības braucējas – Krista Pūcīte un Beate Kovgere arī šajā posmā ieguva otro vietu, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Otrajā posmā riteņbraucēji veica 97 kilometru garu posmu, pievarot 2200 augstuma metrus. Trases pirmā daļa veda vairāk nekā desmit kilometru garā kāpumā. Tam sekoja ļoti aizraujoši un tehniski posmi vairāk nekā 800 metru augstumā virs jūras līmeņa. Tikmēr trases pēdējā daļā braucēji veica ļoti tehnisku, stāvu vairāk nekā desmit kilometru garu nobraucienu, kas prasīja ne mazums spēku un koncentrācijas.

Pirmie distancē devās elites klases sportisti. Pēc vairākām minūtēm trasi uzsāka arī amatieru vīri. Galvenie favorīti – Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš – trasē noķēra virkni elites duetu. Tikmēr savā konkurencē jau visai ātri tapa skaidrs, ka sīva konkurence šajā posmā izpaliks.

Finišu Oskars un Lauris sasniedza pēc trasē pavadītām 4 stundām 32 minūtēm un 58 sekundēm. Tāpat kā pirmajās divās sacensību dienās, tuvākie sekotāji latviešiem bija Šveices sportisti – Simeons Niederers un Patriks Tiners – kuri finišēja 21 minūti un 35 sekundes vēlāk.

Absolūtajā ieskaitē, kur objektīvākam salīdzinājumam, pietrūka kopējais starts ar vadošajiem elites braucējiem, Muižnieks un Purniņš 535 pāru konkurencē sasniedza 28. vietu. Uzvarētājiem – Hansam Bekingam un Voutam Allemanam – mūsējie piekāpās par 27 minūtēm un 36 sekundēm.

Kopvērtējumā amatieru konkurencē “Latvian Wannabe Pro Cyclists” tuvākos sekotājus – Simeonu Niedereru un Patriku Tineru – apsteidz jau par 32 minūtēm un 10 sekundēm.

Dāmu amatieru konkurencē “RoadexEMU” dāmas cīnījās gan ar velosipēda tehniku, gan baktēriju. Neskatoties uz visu, otrajā posmā Beate un Krista izcīnīja augsto otro vietu. Trasi latvietes pievarēja pēc 7 stundām 28 minūtēm un 33 sekundēm.

Uzvarētājām – Paulai Lopesai un  Alehandrai Kristinai Ariasai – mūsu meitenes piekāpās par 19 minūtēm un 17 sekundēm. Tikmēr trešajā vietā finišējušās dienvidāfrikānietes – Tanja Šute un Iliska Šute – tika apsteigtas par 5 minūtēm un 35 sekundēm. Kopvērtējumā Beatei un Kristai stabila otrā vieta.

Trešdien dalībniekus sagaida 94 kilometru garš trešais posms ar 2100 augstuma metriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi