Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas šosejas riteņbraucējiem desmitgades lielākie panākumi pasaules rangā

Aktuālajā Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) pasaules rangā pēc lieliski aizvadītā Giro d’Italia daudzdienu velobrauciena strauju kāpumu veicis Latvijas izlases un Trek – Segafredo komandas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš tagad atrodas sev rekordaugstajā 54. vietā. Pēdējās desmitgades augstākā vieta nāciju rangā arī Latvijai, kas nu 124 valstu konkurencē ieņem ļoti cienījamo 22. vietu. Olimpiskajām spēlēm ar divām vietām vīru konkurencē kvalificēsies 20 labākās nācijas, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

UCI Pasaules rangs tiek atjaunināts reizi nedēļā. Tajā tiek vērtēti sportistu iegūtie punkti gada griezumā. Šīs nedēļas aktuālajā rangā Latvijas riteņbraukšanas līdzjutējiem vērojama patiesi lieliska aina gan individuālajā, gan nāciju vērtējumā.

Vīru konkurencē starp 3266 sportistiem, kuri ieguvuši vismaz vienu punktu, uz ļoti augsto 54. vietu pakāpies “Trek – Segafredo” komandas un Latvijas izlases šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš. Carnikavā augušais sportists “Giro” laikā spēja nopelnīt 365 UCI punktus. Tas ļāva veikt teju 50 vietu kāpumu. Tik augstu rangā Toms vēl nekad nav bijis.

Arī nevienam citam no šīs paaudzes Latvijas riteņbraucējam nekas tāds nav bijis pa spēkam. Gada griezumā Skujiņš nopelnījis jau 1077 punktus, esot starp tādiem pasaules slaveniem riteņbraucējiem kā – Eiropas eksčempionu Mateo Trentinu (51. vieta), austrāļu sprinteris Kalebu Jūenu (56. vieta) un citiem. Toms pārliecinoši ir arī

TOP 600 braucēju pulkā ir vēl četri Latvijas riteņbraucēji. Emīls Liepiņš ieņem 304. vietu (263 punkti), Krists Neilands ir 327 (247 punkti), lielisku sezonu aizvadošais Mārtiņš Pluto pakāpies uz sev rekordaugsto 358. pozīciju. Tikmēr Alekss Krasts ir 541. vietā.

Ranga galvgalī atrodas Tadejs Pogačars (“UAE Team Emirates) ar 6727 punktiem. Seko pasaules čempions Remko Evenpūls (“Soudal Quick – Step”) ar 5073 punktiem un “Jumbo Visma” līderis Vouts van Ārts ar 5057 punktiem.

Nāciju rangā punktus nopelnījušas 124 valstis. Latvija ilgu laiku svārstījās ap 30. vietu. Tomēr Skujiņa, Pluto un pārējo braucēju gūtie punkti pēdējā laikā ļāvuši veikt strauju izrāvienu. Aktuālajā rangā Latvija pakāpusies uz 22. vietu, kas ir pēdējās desmitgades augstākais punkts. Mūsu valsts kontā 2137 punkti.

Latvija ir arī pārliecinoša līdere starp Baltijas valstīm, Igaunijai esot 29., bet Lietuvai 50. vietā. Mūsu vīri ir priekšā arī tādām valstīm kā Polijai un Čehijai. Ranga līdere ir Beļģija (19955), kam seko Francija (13274) un Dānija (12804).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olimpiskajā atlasē, kas noslēgsies 30.oktobrī, divas vietas dalībai grupas braucienā nopelnīs tās nācijas, kuras rangā būs TOP20 skaitā. Šobrīd Latviju no šī mērķa šķir 800 punkti. Tikmēr Latvija ielauzusies TOP25, kas nodrošina vīriem papildus vietu uz individuālo braucienu.

 

Dāmām Latvijas līdere Anastasija Karbonāri ieņem 157. vietu ar 226 punktiem. Dana Rožlapa tikmēr atrodas 224. pozīcijā (161 punkts). Nācijām Latvija šobrīd ieņem 34. vietu, kas nodrošina vienu vietu dalībai Parīzes Olimpiskajās spēlēs grupas braucienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi