Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Liepiņš sezonu sāk ar 24. vietu Santos Tour Down Under 1. posmā

Latvijas profesionālais šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš otrdien Austrālijā finišēja lielajā grupā un ieņēma 24. vietu pasaules tūres daudzdienu velobrauciena Santos Tour Down Under pirmajā posmā. Uzvaru svinēja mājinieks Sems Velsfords, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pasaules tūre šosejas riteņbraukšanā tradicionāli startē tieši Austrālijā. “Santos Tour Down Under” velobrauciens pulcēja visas 18 pasaules tūres komandas, kā arī Austrālijas nacionālo izlasi. Latvijas sporta līdzjutējiem otro gadu pēc kārtas pastiprinātu  interesi velobrauciens raisa, jo tajā startē Latvijas čempions Emīls Liepiņš, kuram šīs bija pirmās oficiālās sacensības Nīderlandes komandas “Team dsm-firmenich PostNL” sastāvā.

Liepiņš šajās sacensībās ir savas vienības izvirzītais sprinteris, kamēr par kopvērtējumu cīnās brits Edgars Oskars Onlijs. Pirmajā posmā, kas bija 144 kilometru garš un sadalīts trīs apļos ar vienu izteiktāku kāpumu katrā no tiem, Liepiņš ar komandas biedriem līdz pēdējiem trīs kilometriem maksimāli palīdzēja un sargāja Onliju, lai tas nezaudētu pozīcijas kopvērtējumā.

Beigu daļā, kad jau bija skaidrs, ka uzvarētājs izšķirsies lielās grupas finiša spurtā, notika ļoti aktīva cīņa starp sprinteru komandām par pozīciju. Sākotnēji “Team dsm-firmenich PostNL” komanda ieņēma ceļa labo pusi, pieturoties pie sākotnēja plāna. Tomēr beigu daļā Liepiņa “vagons” pēc kapteiņa iniciatīvas  mainīja malu un burtiski iesprūda starp citām vienībām.

Finišu Liepiņš sāka raut vien no peletona vidus, finišu sasniedzot 24. vietā. Pats sportists pēc finiša atzina, ka ir juties labi un noteikti būs gatavs daudz augstākam rezultātam kādā no nākamajiem etapiem. Uzvaru svinēja mājinieks Sems Velsfords no vācu “Bora – hansgrohe” (03:25:26). Otrajā vietā ierindojās Fils Bauhaus no “Bahrain Victourius’, bet TOP3 noslēdza pazīstamais eritrejiešu sprinteris Binī Girmajs, kura labā lielisku leed out vieca igaunis Madis Mihkels (pašam 9. vieta un labākā jaunā braucēja krekls).

Velobrauciens turpināsies trešdien ar 141 kilometru garu etapu. Tūrē kopumā iekļauti seši posmi un tā noslēgsies svētdien.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi