Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Neilands saglabā devīto vietā Besēžas tūrē; Skujiņš sekmē uzvaru

Sestdien Francijā aizvadīts UCI 1. kategorijas daudzdienu velobrauciena Etoile de Besseges ceturtais posms ar finišu izteiktā kāpumā. Skaistu uzvaru svinēja Trek – Segafrdo riteņbraucējs Matiass Skjelmose, kura labā lielisku darbu veica Toms Skujiņš. Tikmēr Krists Neilands posmā izcīnīja 15. vietu, bet kopvērtējumā pirms pēdējā etapa saglabā augsto devīto pozīciju.

Tieši ceturtais Besēžas velobrauciena posms bija viens no izšķirošajiem tieši par kopvērtējumu. Tas tādēļ, ka 145,7 kilometru garās distances pēdējā daļa veda izteiktā kāpumā. Tā beigu daļa bija 4,5 kilometrus gara ar vidējo stāvuma pakāpi virs 9 procentiem.

Latvijas sportistu pozīcijas pirms šī posma bija gana atšķirīgas. Krists Neilands (“Israel Premier Tech”) kopvērtējumā ieņēma augsto devīto vietu, vien 28 sekundes aiz līdera Arno de Lī. Tikmēr Toms Skujiņš, kura uzdevums tūrē ir izteikts darbs komandas biedru labā, bija 77. pozīcijā.

Arī ceturtajā posmā Toms ar komandas biedriem centās maksimāli palīdzēt dāņu kalnā braucējam Matiasam Skjelmosem. Tikmēr Kristam iespējas nedaudz plašākas arī pašam sasniegt augstu vietu finišā. Izraēlas komandas līderis Dilans Tēnss piedzīvoja smagus kritienus iepriekšējos divos etapos, kas iedragāja viņa iespējas cīnīties par augstu vietu kopvērtējumā.

Lai arī distances laikā sekoja vairāki atraušanās mēģinājumi un arī grupa sānu vējos dalījās, tomēr galvenā cīņa par uzvaru risinājās tieši noslēdzošajā kāpumā. Lielisku darbu paveica “Trek – Segafredo” vīri ar mūsu Tomu Skujiņu sastāvā. Perfekti tika izspēlēta taktika, kas atņēma daudz spēku pretinieku līderiem.

Kā savu līderi Skujiņa komanda atstāja Skjelomosi. Dāņu talants bija viens no pieciem riteņbraucējiem līderu pulkā pēdējā kilometrā. Kā pirmais izrāvienu veica “EF Education” braucējs Nelsons Povless. Vēlāk viņam pievienojās Skjelmose. Priekšpēdējā serpentīna kalna līkumā dānis strauji paātrinājās un nodrošināja skaistu uzvaru. Otrajā vietā finišēja Povless, bet labāko trijnieku, uzvarētājam zaudējot 13 sekundes, noslēdza mājinieks Pjērs Latūrs.

Krists Neilands jaudīgi cīnījās pēdējā kāpumā, finišējot  tieši 2 minūtes pēc uzvarētāja. Kuldīdzniekam cienījamā 15. vieta. Tikmēr Toms Skujiņš, kurš savu darbu komandas labā paveica izcili, posmu noslēdza 73. vietā, 11 minūtes un 58 sekundes aiz dāņu komandas biedra.

Pirms pēdējā posma kopvērtējuma vadību pārņēmis Matiass Skjelmose. Tāds pats laiks arī Nelsonam Povlesam. Tas sola ļoti lielu intrigu rīt gaidāmajā solo braucienā. Krists Neilands 119 tūri turpinošo dalībnieku konkurencē ieņem augsto devīto vietu, 2 minūtes un 13 sekundes aiz līdera. Skujiņš ierindojas 70. vietā.

Velobrauciens svētdien noslēgsies ar 10,6 kilometru garu individuālo braucienu pret kalnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi