Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Oficiāli: Blūms kvalificējas Parīzes olimpisko spēļu MTB sacensībām

Par vēsturē pirmo Latvijas kalnu riteņbraucēju, kurš kvalificējies olimpiskajām spēlēm, ir kļuvis Mārtiņš Blūms. Cēsinieks vēsturisko ceļa zīmi uz Parīzes OS nopelnīja pērnā gada pasaules čempionātā. Oficiālu kvalifikācijas apstiprinājumu Latvijas Riteņbraukšanas federācija saņēma pirmdienas vakarā.

Parīzes olimpisko spēļu kalnu riteņbraukšanas (MTB) Olimpiskā krosa (XCO) sacensībās startēs 36 vīri un tik pat daudz dāmas. Otro olimpisko ciklu pēc kārtas reāls pretendents, lai kļūtu par pirmo MTB Latvijas riteņbraucēju olimpiskajās spēlēs, ir Mārtiņš Blūms. Tokijas ciklā tas neizdevās. Tomēr Parīzes ciklu Mārtiņš aizvadīja vēl augstākā līmenī.

Trenera Jāņa Mūsiņa audzēknis ļoti platu soli pretim Parīzes olimpiskajām spēlēm spēra 2023. gada pasaules čempionātā Glāzgovā. Izcīnīdams 11. vietu vīru elites XCO krosā, Blūms bija labākais starp to nāciju pārstāvjiem, kuri tobrīd atradās ārpus olimpiskās kvalifikācijas robežas pēc nāciju vērtējuma. Papildus tam, cēsinieks ar lielisko sniegumu visas sezonas laikā, bija panācis to, ka Latvija iekļuva kvalifikācijas zonā kā nācija.

Pirmdienas vakarā Latvijas Olimpiskā komiteja un Latvijas Riteņbraukšanas federācija saņem Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības oficiālu vēstuli par oficiālu apstiprinājumu iegūtajai kvotai uz Parīzes olimpisko spēļu MTB sacensībām. Ņemot vērā lielo konkurenci, kāda valda kalnu riteņbraukšanā, šis Mārtiņam un visai Latvijai ir ļoti liels sasniegums.

Šobrīd Mārtiņš Blūms atrodas augstkalnes treniņu nometnē, kurā ar Latvijas olimpiskās vienības atbalstu tiek veikts ļoti nopietns sagatavošanās darbs tieši priekš Parīzes OS. Līdz vēsturiskajam startam Mārtiņu vēl sagaida Pasaules kausa izcīņas sacensības.

Parīzē MTB riteņbraukšanas vīru sacensībās redzēsim 28 valstu sportistus. Pa divām kvotām ieguvušas – Šveice, Francija, Itālija, Spānija, ASV, Vācija, Beļģija un Lielbritānija. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi