Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sagans uzvar Giro d'Italia posmā; Bernals saglabā līderpozīciju

Slovākijas riteņbraucējs Peters Sagans no BORA - hansgrohe komandas pirmdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena Giro d'Italia desmitajā posmā, kamēr līderpozīciju pirms otrdien gaidāmās brīvdienas saglabāja kolumbietis Egans Bernals.

Pirmdien riteņbraucēji mēroja 139 kilometrus garu distanci ar vienu ceturtās kategorijas kāpumu, kura smaile bija aptuveni 38 kilometrus pirms finiša.

Tūres īsākajā grupas braucienā izveidojās piecu riteņbraucēju atrāviens, taču tas tika panākts. Tuvojoties neklasificētajam Kantonēras kāpumam apmēram 43 kilometrus pirms finiša, "BORA - hansgrohe" strauji kāpināja tempu, lai atbrīvotos no citu komandu sprinteriem un pavērtu Saganam ceļu uz uzvaru.

Starpfinišā cīņā par bonusa sekundēm vicelīderis Remko Evenpūls ("Deceuninck - Quick Step") atguva vienu sekundi no Bernala ("Ineos Grenadiers"), taču cīņā par uzvaru viņi neiesaistījās.

Finiša spurtā Sagans pārspēja kolumbieti Fernando Gavirju (UAE), atalgojot savu komandu par darbu pēdējos 50 kilometros, kamēr trešais finišēja itālis Dāvide Čimolai ("Israel Start-Up Nation"). Cits mājinieku sprinteris Elia Viviāni ("Cofidis, Solutions Credits") palika devītais.

Lielā grupa, kurā bija arī kopvērtējuma vadošie sportisti, finišēja pēc distancē pavadītām trīs stundām desmit minūtēm un 56 sekundēm.

"Neizdevās atbrīvoties no pilnīgi visiem konkurentiem, taču komandas darbs palīdzēja mazināt spiedienu no sāncenšiem," teica Sagans, kurš pauda gatavību cīnīties par uzvaru sprinteru ieskaitē.

Otrdien sportisti atpūtīsies, bet trešdien būs 162 kilometrus garš posms, kurā apmēram puse no pēdējiem 70 kilometriem vedīs pa zemes ceļu, turklāt būs jāpārvar divi trešās kategorijas kāpumi.

Pirms brīvdienas Bernals ieņem pirmo vietu kopvērtējumā, par 14 sekundēm apsteidzot beļģi Evenpūlu, bet 22 sekundes zaudē krievs Aleksandrs Vlasovs ("Astana - Premier Tech").

Jau ziņots, ka pēc pirmā posma ceļā uz viesnīcu kritienu piedzīvoja "Israel Start - Up Nation" komandu pārstāvošais latvietis Krists Neilands, kurš lauza atslēgas kaulu un nevarēja turpināt savā karjerā trešo "Giro d'Italia".

"Giro d'Italia" velobrauciens šogad svin savu 104.gadskārtu.

Velobrauciens norisināsies līdz 30.maijam, kad tas finišēs Milānā ar 29,4 kilometru garu individuālo braucienu. Pērn Itālijas tūre norisinājās oktobrī un uzvaru tajā svinēja brits Teo Geigens-Hārts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi