Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saramotins pirmo reizi karjerā izcīna Latvijas čempiona titulu individuālajā braucienā

Latvijas profesionālais riteņbraucējs Aleksejs Saramotins, kurš pārstāv Vācijas komandu Bora-Hansgrohe, trešdien Baldonē pirmo reizi kļuva par Latvijas čempionu individuālajā braucienā elites grupā, no troņa gāžot Gati Smukuli, kurš šajās sacensībās bija uzvarējis iepriekšējos sešus gadus, šoreiz paliekot uzreiz aiz goda pjedestāla. Pieredzējušais riteņbraucējs 33 kilometrus garo distanci veica 42 minūtēs un 24 sekundēs.

Saramotins, kurš tikai jūnija sākumā atgriezās sacensību apritē pēc divu mēnešu pauzes, jo atlaba pēc veselības likstām, pirms Latvijas čempionāta startēja daudzdienu velobraucienos Francijā un Slovēnijā. Tomēr UCI Pasaules tūrē iekļautajā Criterium du Dauphine velobraucienā viņš izstājās, kamēr Slovēnijas tūrē (UCI kat.2.1) kopvērtējumā palika pirmspēdējais, kas liecināja, ka sportists ne tuvu nav labākajām formā.

Tomēr tas netraucēja viņam trešdien izcīnīt Latvijas čempiona titulu individuālajā braucienā, piedevām tiekot pie diezgan pārliecinošas uzvaras, jo otro vietu ieguvušais Toms Skujiņš (Cannondale-Drapac) apalika par pusminūti, bet trešās vietas ieguvējs Krists Neilands (Israel Cycling academy) zaudēja 38 sekundes, kamēr iepriekšējo sešu gadu Latvijas čempions individuālajā braucienā Smukulis (Delko Marseille Provence KTM), no goda pjedestāla atpalika par septiņām sekundēm.

Zīmīgi, ka iepriekšējos sešos gados Smukulis aiz sevis individuālajā braucienā atstāja tieši Saramotinu. Pērn Smukulis Latvijas čempiona titulu izcīnīja arī grupas braucienā, savukārt Saramotins grupas braucienā ir septiņkārtējs valsts čempions.

Jāuzsver, ka otrās vietas ieguvējam Skujiņam šīs bija pirmās sacensības kopš maija vidū viņš piedzīvoja smagu kritienu Kalifornijas velobrauciena otrajā posmā, laužot atslēgas kaulu un iedzīvojoties smadzeņu satricinājumā.

Saramotins par uzvaru tika arī pie 30 UCI kategorijas punktiem.

Tikmēr dāmām elites grupā trešo gadu pēc kārtas uzvarēja Lija Laizāne (Aromitalia Vaiano), kura 20 kilometru distancē finišēja pēc 29 minūtēm un 36 sekundēm, par 24 sekundēm pārspējot Leldi Ardavu (Rietumu banka-Rīga), bet bronzas medaļu ieguvusī Viktorija Sipoviča (RRS/Purvciems) atpalika par minūti un 22 sekundēm.

U-23 vecuma grupā vīriešiem labākie bija Rietumu banka-Rīga komandas braucēji. Uzvarēja Mārcis Kalniņš, kurš 33 kilometrus pievarēja 44 minūtēs un 48 sekundēs. Viņam 29 sekundes zaudēja Deins Kaņepējs, bet vēl 11 sekundes lēnāks bija Toms Ēriks Gavars.

Junioriem uzvaru guva Kristers Ansons (Talsu novada sporta skola/MSĢ), kurš par vairāk kā pusminūti pārspēja Ričardu Robertu Sauju, bet par vairāk kā minūti Kristoferu Runguli, kamēr jauniešiem pie zelta tika Daniels Kažis, otrais palika Dans Raivo Bekmanis, bet trešais bija Pauls Rubenis.

Juniorēm ātrākā dalībniece bija Daniela Leitāne, kura aiz sevis atstāja Meganu Grīslīti un Viktoriju Loiko, bet jaunietēm zeltu izcīnīja Santa Sanija Jurgena, otrā palika Sabīne Kauņecka, bet trešā Līna Svarinska.

Jau ceturtdien Talsos tiks dalītas pirmās medaļas grupas braucienos, uz starta dodoties jauniešiem, junioriem un sieviešu elites grupai, savukārt Latvijas meistarsacīkšu kulminācija būs svētdien, kad Talsu pilsētas centrā sacensības uzsāks elites un U-23 vecuma grupas vīri, dalībniekiem veicot 182 kilometru distanci.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi