Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Skujiņam augstā ceturtā vieta Maryland klasikā ASV

Ļoti atzīstamu sniegumu ASV notiekošajā Maryland Cycling Classic velobraucienā (1 Pro) naktī uz pirmdienu demonstrēja Latvijas šosejas riteņbraucēji. Toms Skujiņš izcīnīja augsto ceturto vietu, kamēr Krists Neilands bija 14. ātrākais un sekmēja komandas biedra uzvaru.

“Maryland Cycling Classic” tika sarīkota pirmo reizi. Sacensībām, kuras ievada turpmāku velobraucienu sēriju Ziemeļamerikā, piešķirta augstā Pro kategorija. Uz starta izgāja četras pasaules tūres vienības, kā arī virkne pro kontinentālo un kontinentālo vienību.

Latviju sacensībās pārstāvēja Toms Skujiņš (“Trek – Segafredo”) un Krists Neilands (“Israel Premier Tech”). Īpaši svarīgas šīs sacensības bija Krista komandai, kas turpina pakaļdzīšanos vietas nosargāšanai pasaules tūres vienību vidū nākamajos gados.

196 kilometru garā distance bija pauguraina. Beigu daļā riteņbraucēji veica četrus apļus Baltimores pilsētā. Lai arī reljefs bija piemērots arī sprinteriem, tomēr scenārijs izvērtās savādāks. Jāņem vērā, ka velobrauciens notika spēcīgā svelmē.

Aktīvi jau no sākuma tempu turēja “Trek – Segafredo” vienība, kuras vidū nebija izteiktu sprinteru, tādējādi lielās grupas ilga turēšanā kopā nevarēja tikt pieļauta. Lielā mērā tieši Skujiņa komandas aktīvais sniegums ļāva izveidoties 12 braucēju lielai līderu grupai. Tajā bija Skujiņš un viņa komandas biedrs Kvīns Simonss, kā arī uzreiz trīs “EF Eduaction” pārstāvji.

Pēdējos kilometros arī līderi sadalījās. Par lielu prieku Latvijas faniem četru braucēju lielajā līderu grupiņā ietilpa arī Skujiņš. Viss izšķīrās finiša spurtā, kurā uzvaru svinēja Krista Neilanda komandas biedrs Seps Vanmarke. Otrā vieta kanādietim Nikolam Zukovskijam (“Human Powered Heatlh”), bet trešais bija mājinieks Nelsons Povless. Uzvarētājs trasē pavadīja 4 stundas 34 minūtes un 45 sekundes.

Toms Skujiņš, kuram trases laikā bija jāsaskaras ar krampjiem kājās, finišēja ceturtajā vietā, vienu sekundi aiz uzvarētāja. “Trek – Segafredo” riteņbraucējs nopelnīja 100 UCI pasaules ranga punktus. Tas jaunākajā pasaules rangā ļaus Tomam pietuvoties labāko simtniekam.

Krists Neilands bija sekotāju grupas galvgalī, kas uzvarētājam zaudēja 6 minūtes un 47 sekundes. Mūsu sportistam 14. vieta, kas ļāva iegūt  15 UCI pasaules ranga punktus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi