Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skujiņš Romandijas tūrē uzvar kalnu karaļa vērtējumā

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien izcīnīja uzvaru UCI Pasaules tūrē iekļautā Romandijas velobrauciena kalnu karaļa vērtējumā.

Pirms četriem gadiem Skujiņš kļuva par pirmo Latvijas riteņbraucēju, kurš kādā UCI Pasaules tūres daudzdienu velobraucienā uzvarējis šajā ieskaitē, kļūstot par Kalifornijas tūres kalnu karali.

"Trek - Segafedo" komandas riteņbraucējs Skujiņš sestdien šajā ieskaitē tikpat kā nodrošināja uzvaru, pārņemot līdera kreklu no sava tautieša Krista Neilanda ("Israel - Premier Tech"). Lai kļūtu par oficiālu šīs kategorijas uzvarētāju, Skujiņam svētdien bija jāsasniedz finišs pēdējā, piektajā posmā, kurā riteņbraucēji mēroja 15,84 kilometrus garu individuālo braucienu, kurā pēdējās divas trešdaļas distances veda pret kāpumu.

Pirms pēdējā posma kopvērtējuma līderis bija Roens Deniss no Austrālijas ("Jumbo-Visma"), par 15 sekundēm apsteidzot spāni Huanu Ajuso (UAE) un 18 - krievu Aleksandru Vlasovu ("BORA - hansgrohe").

Pēdējā posmā Vlasovs izcīnīja pārliecinošu uzvaru, distanci veicot 33 minūtēs un 40 sekundēs, 31 sekundi zaudēja vācietis Simons Geške ("Cofidis"), bet 36 sekundes lēnāks bija šveicietis Džīno Mēders ("Bahrain - Victorious"). Pārējie riteņbraucēji zaudēja vairāk nekā vienu minūti.

Neilands atpalika četras minūtes un trīs sekundes, kas deva 64.vietu, bet Skujiņš ar vēl 32 sekundēm lēnāku laiku bija desmit pozīcijas zemāk.

Kopvērtējumā Vlasovam droša uzvara ar 50 sekunžu pārsvaru pār Mēderu, bet vēl piecas sekundes zaudēja Geške. Skujiņš ar 22 minūšu un 21 sekundes deficītu bija 58.vietā, bet Neilands zaudēja 34 minūtes un sešas sekundes un bija 80.pozīcijā.

Kalnu karaļa vērtējumā Skujiņam bija pirmā un Neilandam trešā vieta, bet starp abiem latviešiem bija brits Džeimss Nokss ("Quick-Step Alpha"). Finišu un starpfinišu punktu vērtējumā Skujiņš bija septītais, bet Neilands ieņēma 16.vietu.

"Tour de Romandie" norisinājās 75.reizi vēsturē. 1995.gadā trešo vietu Romandijas velobrauciena kopvērtējumā ieņēma Latviju pārstāvošais Pjotrs Ugrjumovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi