Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Skujiņš un Liepiņš sekmē Pedersena uzvaru klasikā Hamburgā

Svētdien Vācijas pilsētā Hamburgā aizvadītas UCI pasaules tūres viendienu sacensības – “BEMER classic”. Uzvaru 205,6 kilometru garajā distancē, pateicoties arī Toma Skujiņa un Emīla Liepiņa aktīvajam sniegumam, svinēja “Lidl Trek” līderis Mads Pedersens. Toms Skujiņš finišēja 30. vietā, nopelnot 16 UCI pasaules ranga punktus. Tikmēr Emīls Liepiņš tika ierindots 80. pozīcijā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Hamburgā notiekošās sacensības ar dažādiem nosaukumiem risinās kopš 1996. gada. Sacensību distances lielākā daļa bija izteikti līdzena, bet beigu pusē sekoja arī virkne pauguru un nobraucienu. “Lidl – Trek” komandai bija viens izteikts līderis, kuram šī trase arī bija ļoti piemērota – Mads Pedersens. Vēl vakar Pedersens un Toms Skujiņš startēja Dānijas tūrē, kur dānis uzvarēja kopvērtējumu, kamēr Toms bija devītais. “Lidl – Trek” arī pārliecinoši uzvarēja komandu vērtējumā.

“BEMBER” klasikā liela loma bija ne tikai Skujiņam, bet arī Latvijas čempionam Emīlam Liepiņam. Tieši Emīls uzņēmās iniciatīvu grupas priekšā. Spilgti to varēja redzēt 20 kilometrus līdz finišam. Pēc lieliski paveikta darba komandas labā, Emīls distanci turpināja aiz peletona. Jāpiezīmē, ka Liepiņa piedāvātais temps ne visiem sprinteriem bija pa spēkam.

Tikmēr Pedersena virzīšanu lieliskā pozīcijā uz finišu pēdējos kilometros uzņēmās Skujiņš. Carnikavietis brauca lieliski, lai Mads būtu priekšā un varētu padarīt savu darbiņu. Dāņu riteņbraucējs uz sevi liktās cerības pilnībā attaisnoja. Pēdējos 500 metros viņš ne tikai panāca tā brīža līderi, bet arī patraucās visiem garām un finišēja pirmajā vietā. Trasē Mads pavadīja 4 stundas 36 minūtes un 35 sekundes. Otrajā vietā sekoja Danijs Van Popels no “Bora – hansgrohe”, bet trijnieku noslēdza slavenais, bet pēdējā laikā pieklusušais itāļu sprinteris Elia Viviani (“Ineos Grenadiers”).

Toms Skujiņš finišēja 30. vietā, nopelnot 16 UCI pasaules ranga punktus. Tomam tādas pats laiks kā uzvarētājam. Tikmēr Emīlam Liepiņam klasificēta 80. vieta. Daudz svarīgāk par to bija mūsu sportista veikums komandas labā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi