Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Covid-19 vīrusa dēļ atcelts Indianvelsas turnīrs

Saistībā ar Covid-19 vīrusa straujo attīstību šajā nedēļā nenotiks Indianvelsas turnīrs tenisā, kurā piedalīties plānoja arī Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova, vēsta turnīra organizatori.

"Turnīrs nenotiks plānotajā laikā, jo nevēlamies riskam pakļaut spēlētājus un apmeklētājus," teikts organizatoru paziņojumā.

Pirmajiem šīs sezonas ATP Masters 1000 un WTA Premier Mandatory mačiem bija jānotiek jau trešdien, tomēr pašlaik nav zināms, kad un vai vispār sacensības šogad tiks aizvadītas.

"Tenisistu, tiesnešu, apmeklētāju, apkalpojošā personāla un citu cilvēku veselība ir krietni nozīmīgāka par šīm sacensībām," pieņemto lēmumu komentēja turnīra direktors Tomijs Hāss. "Esam turnīru gatavi aizvadīt citā laikā, bet iespējamie varianti vēl tiek meklēti."

Lēmums par turnīra atcelšanu tika pieņemts neilgi pēc tam, kad netālu esošajā Koačellas ielejā kādam cilvēkam tika konstatēta saslimšana ar Covid-19 vīrusu.

Pēc teju divu nedēļu pārtraukuma savu pirmo turnīru ASV plānoja aizvadīt arī abas vadošās Latvijas tenisistes Ostapenko un Sevastova.

Vīrusa dēļ pasaulē pēdējo divu mēnešu laikā atceltas sacensības teju vai visos sporta veidos. Spēles bez skatītājiem noris Itālijas A sērijas futbola līgā, tāpat apmeklētāji nebija manāmi Pasaules kausā biatlonā Čehijā. Faniem nebūs iespēja vērot arī Pirmās formulas (F-1) posmu Bahreinā.

Iepriekš šī paša iemesla dēļ tika atcelti vai pārcelti olimpiskās kvalifikācijas turnīri basketbolā, futbolā, badmintonā, vieglatlētikā un citos sporta veidos. Tāpat tehniskais zaudējums par Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēles neapmeklēšanu koronavīrusa dēļ tika piešķirts Latvijas čemionei TTT Rīga, kas nevēlējās doties uz Ļubļanu.

Jau ziņots, ka Latvijas vadošās tenisists Sevastova un Ostapenko pirmdien atjaunotajā WTA rangā noturējušas savas pozīcijas, saglabājot attiecīgi 43. un 41.vietu.

 

Top komentāri

un vēl
u
Vīrusa dēļ ir slēgts Itālijas parlaments, arī Francijas parlaments. Eiropas parlaments vairs neriskē doties ceļojošā cirkā uz Strasbūru.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi