Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

French Open pirmo kārtu nepārvar arī Sevastova

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien piedzīvoja zaudējumu Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā.

Sevastova (WTA 48.) pirmajā kārtā ar 3-6, 3-6 zaudēja Dženiferai Breidijai no ASV (WTA 14.), kurai piešķirts 13.numurs.

Spēles ievadā abas tenisistes viena otrai atņēma servi, rezultāta tablo pēc diviem geimiem vēstot neizšķirtu 1-1. Breidija pēc tam uzvarēja trīs savus serves geimus, bet Sevastovai izdevās uzvarēt vien divus, jo astotajā geimā amerikāniete ar pirmo mēģinājumu atņēma Latvijas tenisistes servi. Iepriekšējā geimā Sevastovai divreiz neizdevās nobreikot Breidiju. Devītajā geimā Sevastovai neizdevās nobreikot Breidiju, amerikānietei uzvaru setā izcīnot ar otro piegājienu.

Arī otrā seta sākumā Sevastova zaudēja savu servi, bet īsi pēc tam neatguva zaudēto un nonāca iedzinējos ar 0-2. Pēc uzvaras trešajā geimā Sevastovai bija iespēja Breidijai atņemt viņas otro servi. Liepājniece trīsreiz bija punkta attālumā no breika, bet Breidija lieliski darbojās aizsardzībā un spēja noturēt divu geimu pārsvaru - 3-1.

Tikai astotajā geimā Sevastovai bija reālas iespējas panākt 4-4, bet viņa pie rezultāta 40:30 zaudēja nākamās trīs izspēles. Neilgi pēc tam Breidija ātri vien panāca 40:0 un devītajā geimā nokārtoja uzvaru spēlē.

Par dalību pirmajā kārtā Sevastova nopelnīja desmit WTA ranga punktus.

Breidijai uzvaru pirmajā kārtā neliedza gūt četras pieļautās dubultkļūdas. Sevastova servē nekļūdījās ne reizi. Liepājniece uzvarēja vien 14 no 36 pirmās serves punktiem (39%), taču Breidija uzvarēja 27 no 42 (64%).

Abas tenisistes pieļāva pa 20 nepiespiestajām kļūdām, lai arī pēc pirmā seta Sevastovai tādas bija vien sešas.

Savā pēdējā turnīrā - Romas "WTA 1000" sērijas sacensībās - Sevastova otrajā kārtā ar 2-6, 3-6 piekāpās čehietei Karolīnai Plīškovai.

Liepājnieces šīs sezonas labākais rezultāts ir Maiami "WTA 1000" vienspēļu turnīra ceturtdaļfināla sasniegšana. Ceturtdaļfinālā viņa spēlēja arī Adelaidas "WTA 500" sacensībās. Šosezon Sevastova uzvarējusi 15 no 26 mačiem.

Breidijai šosezon klājies krietni labāk. Viņa februāra sākumā Melburnā "WTA 500" raudzes turnīrā apstājās pusfinālā, bet vēlāk Austrālijas atklātā čempionāta finālā ar 4-6, 3-6 zaudēja japānietei Naomi Osakai. Pēc tam gan Breidija sacensību otro kārtu pārvarējusi tikai vienā turnīrā.

Amerikāniete šosezon uzvarējusi 13 no 20 mačiem.

Abas tenisistes līdz šim karjerā savā starpā nebija tikušās.

Liepājniece Francijas atklātajā čempionātā karjeras laikā spēlējusi septiņas reizes, 2019.gadā iekļūstot ceturtdaļfinālā, kamēr Breidija - četras, divreiz pārvarot pirmo kārtu.

Sevastova karjeras laikā ieguvusi četrus titulus, bet Breidijai pagaidām ir viens.

"French Open" ar pirmo numuru izlikta ranga līdere no Austrālijas Ešlija Bārtija.

Jau ziņots, ka pirmdien otra Latvijas tenisiste, WTA ranga 44.rakete, Aļona Ostapenko pirmajā kārtā ar 4-6, 6-4, 3-6 piekāpās ASV pārstāvei Sofijai Keninai (WTA 5.), kurai Parīzē piešķirts ceturtais numurs.

Ostapenko piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur kopā ar rumānieti Moniku Nikulesku izsēta ar 12.numuru. Pirmajā kārtā dueta pretinieces būs ukrainiete Marta Kostjuka un baltkrieviete Aleksandra Sasnoviča.

Francijas atklātais čempionāts Parīzē uz māla seguma notiks no 30.maija līdz 13.jūnijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi