Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Austrālijas un Krievijas tenisisti iekļūst ATP Cup pusfinālā

Mājinieki austrālieši ceturtdien vēsturē pirmajā ATP Cup ceturtdaļfinālā uzvarēja spēcīgo Lielbritānijas izlasi, bet vēlāk Krievija apspēlēja Argentīnu.

Austrālijas izlase trīs spēļu summā bija pārāka par Lielbritāniju ar 2-1.

Pirmajā duelī Niks Kiris (ATP 29.) ar 6-2, 6-2 uzvarēja Kameronu Noriju (ATP 52.), bet otrajā duelī Alekss de Minaurs (ATP 18.) ar 6-7 (4:7), 6-4, 6-7 (2:7) piekāpās Danielam Evanam (ATP 42.).

Ņemot vērā, ka pēc vienspēlēm rezultāts bija neizšķirts 1-1, uzvarētājs tika noteikts dubultspēlē, kur Kiris pārī ar de Minauru ar 3-6, 6-3, 18:16 uzvarēja Džeimiju Mareju un Džo Selisberiju.

Lielbritānijas tenisistiem bija iespēja uzvarēt spēli, bet viņi neprata izmantot četras iegūtās mačbumbas, par ko mājinieki viņus arī sodīja.

"Priecājos, ka izcīnījām uzvaru manā dzimtajā pilsētā Sidnejā," teica de Minaurs.

Tikmēr Kiris uzsvēra, ka spēle bijusi ļoti saspringta. "Tas bija pats sarežģītākais taibreiks, kādu es jebkad savā karjerā esmu spēlējis. Es noteiktu šovakar iedzeršu sarkanvīnu," piebilda tenisa sliktais puisis Kiris.

Otrā šī zara pusfinālā tiksies Beļģija un Spānija.

Otrā zara pirmajā ceturtdaļfināla pārī Krievija ar 3-0 pieveica Argentīnu.

Vispirms Karens Hačanovs (ATP 17.) ar 6-2, 7-6 (7:4) pārspēja Gvido Pelju (ATP 25.), bet pusfinālu Krievijai sniedza Daņiils Medvedevs (ATP 5.), kurš ar 6-4, 4-6, 6-3 pieveica Djego Švarcmanu (ATP 13.).

"Tas bija grūts mačs, jo šķiet, esmu gulējis tikai kādas piecas stundas pēdējās divās dienās," pēc izšķirošās uzvaras teica Medvedevs. "Mača laikā bija dažas reizes, kad jutos tik fiziski noguris. Djego spēlēja brīnišķīgi, un man šķita, ka nespēšu turpināt spēli. Es jutos tik draņķīgi, taču esmu laimīgs, ka uzvarēju."

Dubultspēlei līdz ar to bija simboliska nozīme. Tomēr arī šajā mačā uzvarēja Krievijas tenisisti. Teimurazs Gabašvili (ATP 183.) un Konstantīns Kravčuks (ATP 419.) apspēlēja Maksimo Gonsalesu (ATP 34.) un Andresu Molteni (ATP 58.) ar 7-6 (7:5), 6-4.

Otrā šī zara pusfinālā tiksies Serbija un Kanāda.

Turnīrs no 3. līdz 12.janvārim norisinās Austrālijā trīs dažādās pilsētās - Sidnejā, Brisbenā un Pērtā. Sacensības tiek aizvadītas nepilnas divas nedēļas pirms sezonas pirmā Grand Slam turnīra (Austrālijas atklātā čempionāta).

Turnīrā piedalīsies teju vai visi pirmā trīsdesmitnieka tenisisti, tomēr starp viņiem nebūs redzams Rodžers Federers. 

Jaunajās sacensībās kopumā startē 24 izlases, kas ir sadalītas sešās grupās pa četrām katrā. Katrā komandā drīkst pieteikt piecus sportistus. Izslēgšanas spēlēs iekļūst tikai astoņas spēcīgākās izlases, kas aizvadīs divus vienspēļu un vienu dubultspēļu maču.

Pamatturnīrā startēja Serbija, Francija, Dienvidāfrika, Čīle, Spānija, Japāna, Gruzija, Urugvaja, Bulgārija, Beļģija, Lielbritānija, Moldova, Krievija, Itālija, ASV, Norvēģija, Austrija, Horvātija, Argentīna, Polija, Vācija, Grieķija, Kanāda, Austrālija.

Sacensību balvu fonds ir 15 miljoni ASV dolāru (13,6 miljoni eiro). Tāpat tenisisti cīnīsies par 750 ATP vienspēļu ranga punktiem un vēl 250 dubultspēļu ranga punktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi