Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Azarenka bez cīņas triumfē Ņujorkā; vīriem labākais Džokovičs

Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka sestdien bez cīņas svinēja uzvaru Ņujorkas Premier 5 raudzes turnīrā, jo no dalības finālā traumas dēļ atteicās japāniete Naomi Osaka, savukārt vīru konkurencē par uzvarētāju tika kronēts serbs Novaks Džokovičs.

Bijušajai WTA ranga pirmajai raketei tas bija jau 21.tituls karjerā, bet pirmais kopš bērna laišanas pasaulē. Azarenka šobrīd rangā atrodama 59.pozīcijā, bet Osaka ir pasaules desmitā rakete.

"Man žēl, ka šodien no turnīra nācās izstāties traumas dēļ," skaidroja Osaka, kura pusfināla duelī savainoja kājas augšstilba muskuli. "Muskuļa traumu guvu vakardienas spēlē, kad aizvadījām taibreiku. Cerēju, ka nakts laikā tas sadzīs, bet tā nenotika."

Azarenka iepriekš pusfinālā ar 4-6, 6-4, 6-1 uzvarēja turnīra astoto numuru no Lielbritānijas Johannu Kontu (WTA 15.), bet Osaka ar 6-2, 7-6 (7:5) pārspēja Elisu Mertensu no Beļģijas (WTA 22.), kurai bija piešķirts 14.numurs.

Pirms pusfināla dueļa ar Mertensu Osaka paziņoja, ka nepiedalīsies spēlē, jo nespēj izturēt policijas attieksmi pret melnādainajiem cilvēkiem ASV. Pēc japānietes paziņojuma ATP un WTA pārstāvji paziņoja, ka turnīrā tiks ieturēta vienas dienas pauze, lai paustu atbalstu melnādainajai kopienai ASV.

Tikmēr Ņujorkas Masters 1000 vīru finālā vēlāk sestdienā Džokovičs (ATP 1.) ar 1-6, 6-3, 6-4 uzvarēja kanādieti Milošu Raoniču (ATP 30.) un izcīnīja savu karjeras 35. "Masters" titulu.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies desmit reizes, visos gadījumos uzvaru svinot Džokovičam.

Zīmīgi, ka Džokovičs ir vienīgais tenisists pasaulē, kurš karjeras laikā visos "Masters 1000" raudzes turnīros ir uzvarējis divas reizes.

Tāpat serbs šosezon 23 spēlēs nav cietis zaudējumus, bet 35 Masters tituli ir vēl tikai Rafaelam Nadalam.

Tikmēr vīru finālā sestdienas vakarā plānots duelis starp ranga pirmo numuru Novaku Džokoviču no Serbijas un kanādieti Milošu Raoniču, kurš reitingā atrodams 30.pozīcijā.

Jau ziņots, ka dāmu turnīrā piedalījās arī Anastasija Sevastova, taču viņa pirmajā kārtā ar 3-6, 4-6 piekāpās francūzietei Kristīnai Mladenovicai (WTA 43.).

Turnīrs Ņujorkā norisinās Billijas Džīnas Kingas vārdā nosauktajā ASV Tenisa asociācijas (USTA) Nacionālajā tenisa centrā, kur pirmdien sāksies ASV atklātais čempionāts. Mači notiek āra kortos uz cietā seguma.

Western & Southern Open turnīrs parasti norisinās Sinsinati, taču šoreiz tas pārcelts uz Ņujorku, lai pirms US Open tenisistiem nebūtu jāceļo, kas palielinātu Covid-19 inficēšanās riskus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi